Heerlijke ontbijt dankzij Pandriks en Rikkert Afbouwgroep

Pandriks Bake Off uit Meppel sponsort voor het tweede jaar op rij hun heerlijke broodjes tijdens Indoor Wierden. Rikkert Afbouwgroep sponsort het resterende ontbijt voor de springruiters, grooms en vrijwilligers.

 

Pandriks Bake Off maakt gebruik van een uniek productieproces waarbij het deeg gemiddeld 24 uur rijst resulteert in pure, uitstekend verteerbare broodproducten.

 

Gemaakt van uitsluitend 100% natuurlijke ingrediënten en gebakken in een stenen oven.

 

 

Nieuw: Kinderopvang tijdens Indoor Wierden

Papa en mama de handen vrij om van de paardensport te genieten, de kids lekker aan het spelen in 'Kinderopvang Alle Tijd'. Indoor Wierden heeft voor het eerst een kinderopvang voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar.

 

In een verwarmde partytent van 6x3 meter hebben wij volop vermaak voor de kids. TV, films, boeken en gezelschapsspellen. Je kan er ook zitten knutselen, tekenen, verven, lezen of met ander speelgoedspelen.

 

Ook zijn er hobbelpaarden, auto's, barbies, een keukentje en winkeltje om mee te spelen. 

 

Er is een commode om te verschonen aanwezig, er zijn veiligheidskinderstoelen waarin de kleintjes kunnen eten en voor de allerjongsten zijn er zelfs een campingbedje aanwezig om in te slapen en een box om in te spelen.

 

De vergoeding is 10 euro per kind per uur. 

Voor meer info kan u contact opnemen met Henriek Wagt:

06-51517546

kinderopvangalletijd@gmail.com

Inschrijving Menavond Indoor Wierden geopend

Koos de Ronde won in 2017 de Menavond van Indoor Wierden. Foto Digna Meulman-Rensink
Koos de Ronde won in 2017 de Menavond van Indoor Wierden. Foto Digna Meulman-Rensink

Op zaterdagavond 3 november vindt de populaire menavond plaats tijdens het nationale en internationale springconcours Indoor Wierden. De inschrijving voor de rubriek tweespan paarden is inmiddels geopend.

Het programma loopt van ca. 19.00 tot 22.00 uur. Er zijn zowel binnen als buiten ruime losrijmogelijkheden en er is stalling aanwezig, waar kosteloos gebruik van gemaakt kan worden. Er wordt geen inschrijfgeld gevraagd.

 

De organisatie is in handen van internationaal vierspanrijder Herman ter Harmsel, het parcours wordt ontworpen door internationaal parcoursbouwer Arjan Kleinjan.

 

De wedstrijd bestaat uit twee omlopen over hetzelfde parcours voor alle deelnemers. De startvolgorde van de tweede omloop is de omgekeerde volgorde van de uitslag van de eerste omloop. De beste rijder start dus als laatste. De resultaten van beide manches worden bij elkaar geteld om de uitslag te bepalen.

 

Er wordt gereden volgens het FEI Wereldbekerreglement.

 Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

 

 

HEM Groep verzorgt ook bodem Indoor Wierden

De bodem tijdens Outdoor Wierden, Dutch Youngster Festival en Indoor Wierden zal er vanaf nu perfect bijliggen. Het slepen zal verzorgd worden door Hem Groep uit het Overijsselse Radewijk.

 

Een goed geëgaliseerde bodem is van groot belang tijdens (inter)nationale springsport en daarvoor heb je het juiste materiaal en kennis voor nodig. Hem Groep is een expert hierin.

 

Hem Groep is gespecialiseerd in het aanleggen, verbeteren en de onderhoud van bodems in rijbanen. Tevens richten ze zich op machinehandel, draglineschotten en machineverhuur. 

 

Bekijk hier de website

GP-winnaar Willem Greve: ‘Je maakt niet vaak van zulke weekenden mee’

Willem Greve scoorde een hattrick op Indoor Wierden die wereldwijd zelden vertoond wordt. Hij won alle internationale finaleproeven, beginnend in de 1.40m Medium Tour finale op vrijdagavond en gevolgd door de CSI1* Grote Prijs en de CSI2* Grote Prijs op zaterdagavond. Wierdenaar Remco Been, vorig jaar winnaar, reed ook met het mes tussen de tanden en werd derde in de slotproef.

 

De 1.45m NIJWA Groep Grote Prijs, waar veel publiek op afkwam, telde 41 deelnemers en daarvan kwamen er acht terug voor de barrage. Albert Zoer, die drie rubrieken had gewonnen, gaf als een padvinder op Heechhiem’s Cancun VDM (v. Balou du Rouet) de kortste route aan richting de eerste prijs van 6.250 euro, maar werd in de dubbelsprong afgestraft met twee balken en zou achtste worden in 36.65.

 

Uiteindelijk bleek dat het niet veel sneller kon, getuige de winnende 36.28 van Willem Greve op Elke Maria M (v. Cornet Obolensky). Alleen Sjaak Sleiderink dook nog iets onder die tijd, maar zijn bravour strandde ook in de dubbelsprong waar hij met Ivan R (v. Apple Juice) niet goed bijkwam en daardoor zesde werd.

 

Vier dubbel nul 

Er waren maar vier ruiters die opnieuw foutloos bleven. De winsom van het vosmerrietje Kalence Flying werd met 5.000 euro verhoogd, nadat Jonathan Gordon met haar tweede werd. De Ier heeft nog een periode op de stal van Hank Melse in Winterswijk gereden, waar de nummer drie Remco Been nu voor rijdt. Been, ook al winnaar van drie internationale rubrieken dit weekend, pakte 3.750 euro mee op Esminka (v. Contador). Gerben Morsink uit Beuningen werd vierde op Rapidash (v. Chaqui Z), voor Wierdenaar Robert Vos die tussen een internationaal concours in Oldenburg en Wierden heen en weer pendelt.

 

“Ja, je maakt niet vaak van zulke weekenden mee”, reageert Willem Greve nuchter. “We weten allemaal dat de hal van Wierden niet makkelijk is om in te rijden, maar ik heb er rondjes genoeg gereden. Het maakt mij niet meer uit”, lacht hij, wijzend naar de jarenlange trouwe deelname aan Indoor Wierden. 

 

Uniek evenement

Willem Greve bedankte en public jurylid Joop van Dijk uit Wierden, die vanwege zijn leeftijd afscheid neemt als internationaal jurylid. “Een heel trouwe jury met het hart op de goede plek voor de sport. Hij heeft me wel eens berispt maar het is toch goed gekomen”, geinde hij. “Ook het publiek bedankt dat jullie in groten getale zijn gekomen. We hebben het er deze dagen over gehad dat Indoor Wierden last heeft van de internationale concurrentie, maar we hebben gisteren en vandaag allemaal gezien hoe mooi Indoor Wierden is. Ik hoop dat we het concours met elkaar en de vereniging kunnen voortzetten, want het is toch een uniek evenement.”

 

Ondertussen toonde Elke Maria M haar ongeduldigheid en kon ze haar energie kwijt in de ereronde. “Het is een merrie met alle mogelijkheden”, vertelt de winnaar. “Maar ze is wel heel delicaat. Je moet haar het idee geven dat ze haar eigen weg kan gaan en niks afdwingen. Of ik haar dan in het bos rijd thuis? Ha, nee, dat wil ze niet. Dan liggen we samen in de bosjes. Ze begint het nu goed te doen. Die vindt haar weg wel in de toekomst. Toen Marc Houtzager, Leon Thijssen en ik haar twee jaar geleden kochten, was ze nog maar zes jaar en kende ze niks. M’n paarden hebben hier veel geleerd.”

 

Wensenlijstje 

Het bestuur van Indoor Wierden heeft een wensenlijstje voor komende edities. “Een vernieuwde accommodatie zou het mooiste zijn, maar dat is financieel niet haalbaar. Ik vergelijk het met een groeituin. Klein beginnen en stapje voor stapje uitbreiden. We willen de hal graag vergroten en we moeten ideeën met commissies uitwerken. Onze kracht is dat het verenigingswerk is en dat er hier een unieke sfeer hangt. De woorden van Willem Greve doen ons wel wat. Die weet wel waar hij over praat, hoeveel inspanningen het kost om een concours te organiseren. De goodwill is er wel, iedereen doet het voor de paardensport. Het is nu hoogste tijd om het een en ander te upgraden”, vertelt wedstrijdleider Henk Ekkelenkamp.

 

 Auteur: Wendy Scholten 

Willem Greve pakt ook CSI1* Grand Prix

Willem Greve en Ficardi B (Zirocco Blue). Foto FotoTrailer
Willem Greve en Ficardi B (Zirocco Blue). Foto FotoTrailer

Na de Medium Tour finale gisteravond won Willem Greve vanavond ook de CSI1* Grote Prijs met deze zevenjarige Ficardi B (v. Zirocco Blue). In de barrage met 14 deelnemers finishte Greve in 34.84 seconden. Sjaak Sleiderink passeerde in 35.67 seconden de finishlijn met Ferrero (v. Singapore) en werd tweede in deze Rikkert Afbouw Groep Prijs.

 

Amber Meijer pakte de derde prijs met Feline HBC (v. Cantos). Hessel Hoekstra werd vierde met Corvall (v. Clarimo), voor Bart Bles op Nickoletta E (v. Nintender).

Z-finale voor Wendy Ligtenberg

Wendy Ligtenberg met Radorette VVD (v. Corland). Foto FotoTrailer
Wendy Ligtenberg met Radorette VVD (v. Corland). Foto FotoTrailer

Na een geweldige barrage met tien Z-finalisten kwam Wendy Ligtenberg als winnares naar boven. Ze won met Radorette VVD (v. Corland) de Twente Personeelsdiensten - Gemeente Wierden Prijs in een tijd van 29.30 seconden.

 

Met 31.45 seconden werd Pim Mulder tweede met BCO Milton Z (v. Mylord Carthago). Met Germeta W (v. Mr.Blue) finishte Minka Haverkamp als derde, voor Vincent Geerink op Glorieus GR (v. Lucky Boy) en Hendrik-Jan Schuttert op Guru.

Joey Lansink wint 1.25m Mercedes Baan Prijs

Joey Lansink en Eurocool's Elstar (v. Diamant de Semilly). Foto FotoTrailer
Joey Lansink en Eurocool's Elstar (v. Diamant de Semilly). Foto FotoTrailer

In de Mercedes Baan Prijs op 1.25m niveau is Joey Lansink de beste gebleken op Eurocool's Elstar (v. Diamant de Semilly).  In een barrage met 19 deelnemers finishte hij in 36 seconden, 1,4 seconde sneller dan het Ierse toptalent Jonathan Gordon op Lanxima (v. Falkenhof's Lancer).

 

Josephine Decker won de derde prijs op Atlanta HH (v. Contendro I). Julian de Boer finishte als vierde op Guinniss (v. Lucky Boy), voor Marieke Houtman op Caboauw du Vliest. Joey Lansink trakteerde zich ook nog op een zesde prijs met Farmer's Apple (v. Winningmood van de Arenberg).

Dennis van den Brink blijft Remco Been voor in 1.35m

Dennis van den Brink op Frasier (v. Carambole). Foto FotoTrailer
Dennis van den Brink op Frasier (v. Carambole). Foto FotoTrailer

Remco Been was de huizenhoge favoriet om het 1.35m direct op tijd om de Orange Clover - Algerak Prijs te winnen na twee eerdere zeges op Dymendy (v. Quasimodo van de Molendreef), maar het werd Dennis van den Brink.

 

Dennis won de rubriek en daarmee 425 euro met Frasier (Carambole x Padinus), die als jong paard nog verkocht werd via de Sale of the Rising Stars van vader Teus van den Brink. Indoor Wierden is zeer succesvol voor de stal, want gisteren won Mark van den Top het Puissance springen met Diabolo en werd een oude bekende derde in het Puissance.

 

Remco Been pakte een knappe tweede prijs mee op de zeer competitieve merrie Dymendy. Mel Thijssen werd derde op Dosja (v. Nintender), voor deelnemers uit Japan en Polen.

Mark van den Top wint Puissance over 2.10m hoge muur

Mark van den Top en Diabolo sprongen als enige foutloos over de 2.10m hoge muur. Foto FotoTrailer
Mark van den Top en Diabolo sprongen als enige foutloos over de 2.10m hoge muur. Foto FotoTrailer

De vrijdagavond werd afgesloten met de spectaculaire Klein Kromhof Houtvezels Puissance, waarbij de muur in de laatste ronde op maar liefst 2.10m stond. Quote Zavaan van Charlotte Philippe kwam niet goed uit en stopte, waarna de Belgische amazone zich terugtrok.

 

Mark van den Top op Diabolo, Puissance-winnaar op CSI Ommen, vocht zich er foutloos overheen en daarmee zou hij 1.000 euro winnen. Hendrik-Jan Schuttert en Bangelo sprongen namelijk een blok uit de muur en werden tweede.

 

De Puissance-zege is opnieuw een groot succes op Indoor Wierden voor Stal van den Brink waar Diabolo van is, net als dat Teus van den Brink mede-eigenaar is van Formidable die met Willem Greve de 1.40m Medium Tour finale vanavond won. Quote Zavaan is ook een bekende, want deze is ook nog in eigendom geweest van Teus en gereden door Dennis van den Brink. Hij sprong zijn eerste 1.60m parcoursen in de Emiraten, waarna hij met Denis Lynch op het hoogste niveau uitkwam en nu voor België uitkomt..

 

Indoor Wierden 2017 sluit zaterdag af met de Z-finale en vier internationale rubrieken, waaronder de CSI1* Grote Prijs om 17.00 uur en de CSI2* Grote Prijs die om 20.00 uur begint. De toegang is gratis. Alleen voor het parkeren wordt 3 euro gevraagd.

 

1.40m finale-winnaar Willem Greve: ‘Nog gedacht om geen barrage te rijden’

Willem Greve met Formidable (v.Carambole), winnaars van de Roelofsen Horsetrucks Prijs. Foto FotoTrailer
Willem Greve met Formidable (v.Carambole), winnaars van de Roelofsen Horsetrucks Prijs. Foto FotoTrailer

De Medium Tour-finale op Indoor Wierden is vrijdagavond gewonnen door Willem Greve en de zevenjarige toekomstbelofte Formidable (v. Carambole). Het had niet veel gescheeld of Willem Greve was de ring niet eens ingereden. “Er waren in dit 1.40m negentien foutlozen. Met zoveel nullers heb ik nog gedacht om geen barrage te rijden. Maar anderzijds: als ik een strakke rit rijd heeft mijn merrie daar niets van te lijden.”

 

En strak was die barrageronde. Waar iedereen zichtbaar om een snelle tijd streed, koerste Greve in beelschone stijl naar de snelste tijd van 36.74 seconden. Eric ten Cate kwam daar met 37.14 het dichtst in de buurt en werd tweede in deze Roelofsen Horsetrucks Prijs op Bleu Sky (v. Mr. Blue), voor Marwin van den Nieuwenhuijzen op Eton (v. Clinton) en Bas van der Aa op Davinci (v. Arpeggio).

 

“Als je maar op een goed paard zit he?”, complimenteert Greve de merrie waarmee hij op het WK jonge springpaarden in 2015 brons won en in 2016 vierde werd. “Het is een modern springpaard. Heel lichtvoetig. Net een volbloed. Nu de parcoursen hoger worden, wordt het alleen maar makkelijker. Echt een compleet Grand Prix-paard voor de toekomst. Heel intelligent en met heel veel overzicht. Die fluit volgend jaar als ze acht is over de dikste proeven.”

 

Veel concoursen loopt Formidable, die in mede-eigendom is van Teus van den Brink, niet. “Ze liep van de zomer op Outdoor Gelderland al met de ogen dicht naar de tweede plek in de 1.40m finale. Wat moet die nog op concours? Gewoon fit houden. Ze moet ouder en sterker worden en schik houden aan het spelletje. Die neem je niet vaker dan eens in de maand of twee maanden mee op concours”, legt Willem Greve uit.

 

“Natuurlijk is dat per paard verschillend en moeten andere paarden juist weer vaker lopen, maar deze hoeft dat niet.  Ja, het is wel heel verleidelijk om zo’n goeie elke week mee te nemen. Ik houd van de sport, maar je moet aan het welzijn van je paard denken. Wat is het beste voor je merrie? Het beetje verstand dat je hebt probeer je te gebruiken. Een rondje Z rijden op een landelijk concours voegt bij haar niks toe. We hebben ons vizier op volgend jaar als ze acht jaar is. Je moet rustig blijven bij zo’n aparte. Die gaat straks de dikste Grote Prijzen lopen. Met mij of met een ander, want ook deze zal een keer vertrekken. Teus en ik moeten van de handel leven, maar wanneer is het goede moment?”

 

Indoor Wierden staat nog elk jaar in de wedstrijdkalender van Greve en hij sponsort ook een rubriek. “Ik kom hier al van kinds afaan. Zo’n concours wil ik graag ondersteunen. Vroeger stonden we in de rij om hier naar toe te gaan en zo’n vijf tot acht jaar geleden was er altijd een wachtlijst, maar het aantal deelnemers dit jaar valt wat tegen. Er zijn ook zoveel concurrerende concoursen met betere faciliteiten. Je wordt al snel als evenement links en rechts voorbijgestreefd als je niet meegaat. Feit is dat het een moeilijke hal is. Daar kan niet iedereen mee overweg. Ik zie het juist als een heel leerzame bak in het opleidingsproces van mijn paarden. Heb ik ze dressuurmatig wel echt goed voor elkaar? De hindernissen volgen elkaar snel op. En dan die donkere hoeken en aparte hindernissen die je niet overal ziet. We hebben het er onderling wel over hoe we Wierden weer aantrekkelijk kunnen maken voor de ruiters. Moet je kijken hoeveel publiek er vandaag en morgen wel niet is…”

 

Auteur: Wendy Scholten

 

Sven Peters wint 1.20m HB Koeltechniek Prijs

Sven Peters en Dolce Vita (Laurius W). Foto FotoTrailer
Sven Peters en Dolce Vita (Laurius W). Foto FotoTrailer

Jeugdruiter Sven Peters is de nummer één in de HB Koeltechniek Prijs op 1.20m niveau. Hij reed met Dolce Vita, een Hosteiner merrie van de hengst Laurius W.  In dit direct op tijd bleven ze 1,5 seconden voor op Marwin van den Nieuwenhuijzen op Gigi-Carmen (v. Bacardi VDL).

 

Koen Westendorp werd derde op Comme Prevu (v. Comme il Faut), voor Amanda Slagter met Gogo (v. Zirocco Blue). De topvijf werd gesloten door Charlotte Philippe op Jokinal de Litrange Cix (v. Indoctro).

Remco Been gaat gelijk op met Albert Zoer: 3 zeges tot nu toe

Remco Been en Dymendy (Quasimodo van de Molendreef). Foto FotoTrailer
Remco Been en Dymendy (Quasimodo van de Molendreef). Foto FotoTrailer

Nadat Albert Zoer vanochtend zijn derde zege boekte, ging Remco Been direct daarna voor zijn derde winst in de Kuipers Logistics - BWG Stables Prijs op 1.35m niveau. Hij won de rubriek met Dymendy (v. Quasimodo), gisteren ook al het beste paard in het 1.35m.

 

Marriët Hoekstra werd tweede op Empire N (v. Namelus R), voor Pim Mulder op Ecanto J (v. Canturano). Rink-Jan Dijkstra pakte de vierde prijs op Ferna. Bart Bles werd vijfde met Domino van Lange Weeren (v. Chin Chin).

Albert Zoer scoort met drie verschillende paarden

Albert Zoer en Freedom (v. Larino). Foto FotoTrailer
Albert Zoer en Freedom (v. Larino). Foto FotoTrailer

Albert Zoer rijdt de ene 'masterclass' na de andere. Vandaag won hij de H&H Stables - Willem Greve Prijs, zijn derde zege deze week en dat met drie verschillende paarden. In dit 1.30m had hij Freedom (v. Larino) gezadeld. Lennard de Boer werd tweede met Falanita (v. Corland). 

 

Marriët Hoekstra, gisteravond nog tweede in de 1.45m rankingproef, pakte nu een derde prijs met Luimstra's Excel (v. Mr.Blue). Savannah Brandes werd vierde met Nosebreaker (v. Carthino Z), voor Amber Meijer op Feline HBC (v. Cantos).

Roy Weel: “Super blij met kansen die ik krijg”

Roy Weel en Sterrehof's Eddie Blue. Foto FotoTrailer
Roy Weel en Sterrehof's Eddie Blue. Foto FotoTrailer

De belangrijkste springrubriek op de donderdag van Indoor Wierden is gewonnen door Roy Weel, stalruiter van Marc Houtzager en Julia Kayser. In de 1.45m Grote Prijs-kwalificatie om de Rodepa Plastics Prijs bleef hij in de barrage als enige van de vijf foutloos met Sterrehof’s Eddie Blue (v. Mr.Blue) en dat betekende zijn allereerste zege in een rankingproef ooit. Marriët Hoekstra werd tweede.

 

“In juli sprongen we onze eerste rankingproef en sindsdien hebben we er een paar mogen rijden. Ik had het voordeel dat ik in de barrage als laatste mocht starten. De vier voor mij hadden een fout. Ik koos ervoor om rustig aan te doen en foutloos proberen te blijven. Vol gas rijden met Eddie hadden Marc en Julia ook niet goed gevonden. Marc is sowieso van het opleiden van paarden, dat snelle rijden komt wel als de paarden ouder zijn Het was gewoon een ideale situatie voor mij vanavond”, vertelt de blije winnaar.

 

'Rustig blijven en hard werken' 

Behalve punten om te klimmen op de wereldranking verdiende Roy Weel voor zijn werkgevers 6.150 euro prijzengeld. “Zo’n rubriek winnen is kicken en smaakt wel naar meer, maar Eddie is nog jong. We zijn er samen mooi ingegroeid. We zien wel wat er komt. Rustig blijven en hard werken. Ik ben super blij met de kansen die ik krijg. Nadat ik twee jaar in Engeland heb gereden kwam ik twee jaar geleden via via bij Marc en Julia terecht. Om jonge paarden op te leiden, maar ik wilde zelf ook beter leren rijden. Door alleen al te kijken naar Marc en Julia leer je veel en ze begeleiden me ook nog eens veel. Een super baan is het. Ja, ik wil niet overdrijven, maar het is echt zo.”

 

 

Roy Weel wint zijn eerste rankingproef met Sterrehof's Eddie Blue. Foto FotoTrailer
Roy Weel wint zijn eerste rankingproef met Sterrehof's Eddie Blue. Foto FotoTrailer

Samen groeien

Sterrehof’s Eddie Blue is van Stoeterij Sterrehof van Ivo en Ellen Campagne uit Nunspeet, trouwe sponsoren van Houtzager en Kayser, en loopt sinds een jaar onder het zadel van Roy Weel. “Het is een super paard met een super instelling en hij is ook nog eens voorzichtig. We hebben allebei niet zoveel ervaring op dit niveau. Het is leuk om er samen stapje voor stapje in te groeien.” Zaterdagavond komen ze in de NIJWA Groep Grote Prijs aan de start.

 

De rankingproef was bijna gewonnen door Marriët Hoekstra op Wimphof’s Hinde (v. Berlin), die iets meer dan zeven seconden sneller was maar een balk liet vallen. Iris Hakvoort, die een zeer goed concours draait in Wierden, werd derde op Don’t Tell Me What To Do (v. Canturano). Bart Haselbekke op Dorus (v. Sam R) en Julian de Boer op Everton (v. Zacharov) werden vierde en vijfde.

 

Overige dagwinnaars 

Op donderdag werden vijf internationale rubrieken verreden, waarvan Remco Been er twee won. Met Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek) won hij de 1.20m Sloof Pannendekkers Prijs, met Dymendy (v. Quasimodo van de Molendreef) de 1.35m Foalpower BV Prijs. Iris Hakvoort won de 1.30m Aannemersbedrijf Bramer Prijs op Al Capone (v. Namelus R). In de 1.40m Handelshuis Schuttert Prijs was er een buitenlandse zege door Charlotte Philippe uit België, waarbij Sjaak Sleiderink tweede werd.

 

De landelijke M-finale werd door Iris Hakvoort gewonnen op BML Florida Balia NL (v. Bustique), gefokt en in eigendom van Maartje Lanooy die al jaren het internationaal wedstrijdsecretariaat in Wierden verzorgd en zeer verguld was met de tweede zege van haar merrie deze week.

 

 

 Auteur: Wendy Scholten

Iris Hakvoort trakteert Maartje Lanooy ook op M-finale

BML Florida Balia NL (Bustique x Lux x Celano) heeft onder Iris Hakvoort na het winnen van een kwalificatie ook de M-finale gewonnen. Een schitterend succes voor fokster en eigenaresse Maartje Lanooy, die al jarenlang het internationaal wedstrijdsecretariaat in Wierden verzorgt.

 

BML Florida Balia kwam recent al in het nieuws als moeder van een Fibonacci-merrie die 80,5 punten scoorde tijdens de IBOP. Kortom, haar springkwaliteiten weet ze ook nog eens door te geven.

 

In de M-finale om de Akor Bouw Prijs kwamen zeven van de dertig finalisten terug voor de barrage. Hakvoort finishte in 36.80 seconden. In 38.72 volgde Kristy Rorije als tweede met Cinco W (v. Verdi). Emilia Kerimaa werd derde op Gold Finger HS (v. Carrera VDL). Coen van Haarst op Geldorado (v. Eldorado van de Zeshoek) en Vincent Geerink op Fifty-Fifty (v. Zirocco Blue VDL) werden vierde en vijfde.

Belgische zege dankzij Charlotte Philippe in 1.40m Handelshuis Schuttert Prijs

Charlotte Philippe en Jerenmias van het Hulstenhof (Cooper van de Heffinck). Foto FotoTrailer
Charlotte Philippe en Jerenmias van het Hulstenhof (Cooper van de Heffinck). Foto FotoTrailer

De Belgische Charlotte Philippe met Jerenmias van het Hulstenhof (Cooper van de Heffinck) is de eerste buitenlandse deelnemer die een internationale rubriek op Indoor Wierden 2017 weet te winnen. Ze was niet te verslaan in de Handelshuis Schuttert Prijs op 1.40m niveau.

 

In dit tweefasenparcours werd Sjaak Sleiderink met Enjoy (v. Dubai) tweede, voor de uit Polen afkomstige Adam Grzegorzewski op Okarino (v. Pavarotti van de Helle).

 

Knap vierde en vijfde werden Marleen Meijer op Abrinosa (v. Emilion) en Sander Geerink op Enorm B (v. Tangelo van de Zuuthoeve).

En dat is twee voor Remco Been

Albert Zoer en Remco Been houden een nek-aan-nek-race, want van de vijf internationale rubrieken hebben ze er elk al twee gewonnen.  Nadat Remco vanochtend het 1.20m won, was hij vanmiddag de beste in het 1.35m om de Powerfoal BV Prijs.

 

Remco reed Dymendy (Quasimodo van de Molendreef x Julio Mariner xx), een merrie die landelijk ook al veel rubrieken met haar vorige ruiter Gerbert te Koppele heeft gewonnen. 

 

Nick van den Broek werd tweede op Bosch Blue (Cantos x Mr.Blue), voor Sander Geerink met Feestje B (Eldorado van de Zeshoek x Kojak). 

 

De topvijf werd gesloten door Marriët Hoekstra op Empire N (Namelus R x Odermus) en Rink-Jan Dijkstra op Ferna (v. Azteca VDL).

 

Over rubriekssponsor Foalpower, dit is een BV van Hank Melse, Eric Morssinkhof en Tom Collet die jaarlijks meerdere veulens op veulenveilingen kopen om ze daarna op te leiden voor de sport en in een later stadium handel.

Iris Hakvoort scoort in 1.30m Aannemersbedrijf Bramer Prijs

Iris Hakvoort en Al Capone (Namelus R x Pilot). Foto FotoTrailer
Iris Hakvoort en Al Capone (Namelus R x Pilot). Foto FotoTrailer

Springamazone Iris Hakvoort, in dienst van Pim Mulder, heeft met haar eigen Al Capone (Namelus R x Pilot) de Aannemersbedrijf Bramer Prijs op 1.30m niveau gewonnen. Ze bleef Albert Zoer voor, die gisteren de beide internationale proeven won. Zoer reed Freedom (v.Larino), die slechts een fractie van een seconde later door de finish kwam.

 

Jose Woldring pakte een derde prijs mee op Chella (v. Vandamme). Jessie Wiefferink werd vierde op Apourti (v. Quinar), gevolgd door Pim Mulder met Espoir (v. Zirocco Blue).

Remco Been wint internationaal 1.20m met Gouverneur

Remco Been en Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek). Foto FotoTrailer
Remco Been en Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek). Foto FotoTrailer

Remco Been is winnaar van de Sloof Pannendekkers Prijs, de eerste rubriek op donderdagochtend op 1.20m niveau voor CSI1* combinaties. Hij won de proef met Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek) van werkgever Hank Melse. Sowieso is de invloed van Eldorado van de Zeshoek opvallend, want eerdere dagen waren zijn nakomelingen ook al hoog geplaatst in de landelijke rubrieken.

 

Datzelfde geldt voor Indoctro, die in dit 1.20m een derde en vierde plek innam via zijn nakomelingen Emontro (mv. Montender) onder Matthijs Klopper en Dudok (mv. Nimmerdor) onder Ilse Tolboom. De tweede prijs ging naar Koen Westendorp met Comme Prevu (v. Comme il Faut).

Vrijdagavond feestavond met DJ

De feesttent op Indoor Wierden is dit jaar weliswaar kleiner, maar dat maakt de gezelligheid er niet minder om! Op vrijdagavond hebben we een DJ in huis in het bruine café/tent. Kom kijken naar de Puissance om 22.00 uur en vier onze 41e editie tot in de laatste uurtjes...

Hoorn (2x), Campana en Ten Cate winnaars klasse Z

Angelique Hoorn heeft met Guapa (Cantos) beide Z-rubrieken van haar groep gewonnen. De twee andere Z-proeven kwamen woensdag 1 november op naam van Vasco Campana en Eric ten Cate. De finale wordt zaterdagmiddag verreden.

 

Eric ten Cate was de eerste Z-winnaar op woensdagochtend met Lacoste (v. Lord Pezi). Lysanne Kruizinga werd in deze Aan de Stegge Bouwbedrijf Goor Prijs op Elite (v. Numero Uno) tweede. Gert-Jan Bruggink deed wel heel stoer met een derde, vierde en vijfde prijs op Chabala (v. Chacco Blue), Miss Felicia (v. Marome NW) en Conbalou (v. Conthargos).

 

In het Z-progressief  om de Twente Stables Prijs won Vasco Campana op de schimmel Fortuin (v. Zürich). Vincent Geerink werd tweede op Glorieus GR (v. Lucky Boy) en Minka Haverkamp won de derde prijs met Germeta W (v. Mr.Blue).

 

In de tweede Z-groep stond Angelique Hoorn tweemaal bovenaan met Guapa (v. Cantos). In het klassiek om de Schröder Vastgoed Prijs werd Pim Mulder tweede met BCO Milton Z (v. Mylord Carthago) en was Hendrik-Jan Schuttert derde op Esperanza (v. Cardento).

 

In het progressief om de Van de Kolk Infra Prijs bleef Angelique Hoorn voor op Wendy Ligtenberg op Radorette VDD (v. Corland). Pim Mulder werd nu derde met Evyra (v. Casiro) en vijfde met BCO Milton Z.

Albert Zoer: ‘Mensen hier zijn enorm gemotiveerd’

Albert Zoer, die vorige week zijn Grand Prix-paard Gigolo verkocht, heeft zijn stal vol toekomsttalent. Nadat hij op CSI Salland meerdere proeven won met zevenjarige springpaarden, won hij op woensdagavond beide internationale rubrieken met weer twee anderen. Het internationaal concours Indoor Wierden had voor hem niet beter kunnen beginnen.

 

In de 1.35m Stal Robert Vos – Enterbrook Prijs won Albert Zoer met Edorette (Clinton x Corland). “Een heel fijn paard. Telkens als ik haar meeneem op concours, wint ze wel een proef”, vertelt hij over de achtjarige schimmelmerrie. In dit direct op tijd finishten ze in 57,21 seconden. Eric ten Cate zette met Blue Sky (Mr. Blue x Iroko) de klok stil in 60,32. Derde werd Rink-Jan Dijkstra met Ferna.

 

De Stal Sander Geerink  Prijs was een 1.40m tweefasen parcours. “Ik moest al als vierde starten en dat met mijn paard die zeker 1.83m meet”, vertelt Albert Zoer over Delgado (Verdi x Ahorn). “Hij heeft veel galop, maar hij kan nu ook korte wendingen draaien. Dat pakte hij zo mooi aan. En dat voor zo’n uit de kluiten gewassen paard. Ja, hij is nog slungelig maar hij stapt er heel makkelijk overheen en gedroeg zich vanavond als een echt speedpaard.” 

 

Albert Zoer met Delgado (Verdi). Foto FotoTrailer
Albert Zoer met Delgado (Verdi). Foto FotoTrailer

Super sfeer
Indoor Wierden is een perfecte voorbereiding op Jumping Indoor Maastricht waar Albert Zoer deze paarden volgende week rijdt. “Ik was hier vorig jaar weer voor het eerst geweest nadat ik hier jaren niet heb gereden. Ik heb een hoop jonge paarden die ervaring moeten opdoen en dan rijd ik net zo lief hier dan ergens in het buitenland. En weet je wat zo mooi is aan Indoor Wierden. Je krijgt hier echt het gevoel dat de mensen die dit organiseren enorm gemotiveerd zijn om het goed te doen. Dat zie ik graag. De sfeer is hier ook altijd super”, complimenteert Zoer.

 

De tweede prijs in het 1.40m was voor de net vader geworden Harrie Wiering met Billy King (v. Baloubet du Rouet), het paard van zijn vriendin Suus Kuyten. Sander Geerink werd derde met Bentley en Robert Vos vierde op Scotch (v. Stolzenberg).

 

Indoor Wierden vervolgt donderdag met vijf internationale springrubrieken en de finale voor M-ruiters. De 1.45m Grote Prijs-kwalificatie staat om 20.00 uur gepland. Op vrijdagavond is er naast het teamspringen de spectaculaire Puissance die om 22.00 uur begint. De Duitse favoriet Johannes Eiden is er ook dit jaar weer bij. Op zaterdagavond sluit Indoor Wierden af met de Grote Prijs om 20.00 uur.

 

 

Auteur: Wendy Scholten

L-finales voor Chanel van der Wal en Nadieh Plegt

De L-finalisten hebben de dinsdag van Indoor Wierden afgesloten met super spannende finales. Chanel van der Wal mag zich winnares noemen van de L-finale voor niet-professionals, terwijl Nadieh Plegt haar concurrenten in de andere L-finale voorbleef. 

 

In de eerste finale om de Stal Wiefferink Prijs bleven negen van de 24 finalisten foutloos en daarvan finishte Chanel van der Wal met Fiesta (v. Indoctro) in de winnende tijd van 36.19 seconden. Met 36.96 zat Elke Timmerman er dicht bij op Hindira (v. Eldorado van der Zeshoek). Knap derde werd Eva Geers met Hennessy, ook al een nakomeling van Eldorado van de Zeshoek.

 

In de L-finale voor profi's om de Heutink Primair Onderwijs Prijs kwamen 14 van de 27 deelnemers terug voor de barrrage. Daarin was Nadieh Plegt bloedstollend snel op Hannajottie VDM (v. Zirocco Blue) in 34.99 seconden. Danny Schaper, ook een snelle ruiter, werd op Bad Boy (v. Zilverstar T) tweede in 35.60, voor Vincent Geerink met Harleyville (v. Harley VDL).

Van Haarst, Hakvoort, Beuving en Pomp toppers in M

Coen van Haarst op Geldorado. Foto's FotoTrailer
Coen van Haarst op Geldorado. Foto's FotoTrailer

Ook de M-finalisten zijn bekend. Mooie sport vandaag in de vier M-rubrieken op Indoor Wierden. Coen van Haarst, Iris Hakvoort, Renate Beuving en Wim Pomp wonnen de rubrieken.

 

Van de 1e groep won Coen van Haarst de Rutjes Stallen - Bas van der Aa prijs op Geldorado (v. Eldorado van de Zeshoek). Anne Lyn Hovenga pakte de tweede prijs op Wenda A.K. (v. Cantos). Matty Holohan werd derde met FLoris (v. Vampire).

 

Maartje Lanooy, die het internationaal wedstrijdsecretariaat op Indoor Wierden regelt, zag haar BML Florida Bahlia (v. Bustique) de tweede proef winnen met Iris Hakvoort. In deze Peters Prijs werd Djura Eringa tweede met Gaitse (v. Parcival), voor Nynke de Vries op Geert (v. Cantos).

 

Van de 2e M groep was Renate Beuving in topvorm met Giant (v. Indoctro). Zij won de ELC (Viscaal) Prijs, waarin Bert-Jan Zuidema tweede werd op Hymabalia (v. Indoctro). Anne-Lotte Tijhuis pakte de derde prijs op Geke (v. Tolan R).

 

Wim Pomp mag zich de beste M-ruiter van de dag noemen, want in de Paardenkliniek De Watermolen Prijs werd hij eerste met Ga la Vie (v. Vaillant) en tweede met Gigolo SIH (v. Mr.Blue). Judith Vetker, gisteren al succesvol in de klasse L, werd derde met Growing Grey WV (v. Clinton).

 

 


Location:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)