Enkele losse VIP-kaarten verkrijgbaar

Op zoek naar een origineel verjaardagcadeau of wil je iemand in het zonnetje zetten? Er zijn nog enkele losse VIP-plaatsen beschikbaar tijdens het internationaal concours Indoor Wierden. Voor het leukste avondje uit! De VIP-kaarten zijn per 2 stuks te koop voor 100 euro per persoon.

 

Geniet van de paardensport vanaf de VIP-loge, waarbij je van drankjes en bittergarnituur voorzien wordt!

 

Interesse? Klik hier om een email te sturen en de VIP-kaarten vast te leggen.

Heerlijke broodjes op Indoor Wierden van Pandriks Bake Off

Pandriks Bake Off uit Meppel levert hun heerlijke broodjes tijdens Indoor Wierden. 

 

Een uniek productieproces waarbij het deeg gemiddeld 24 uur rijst resulteert in pure, uitstekend verteerbare broodproducten.

 

Gemaakt van uitsluitend 100% natuurlijke ingrediënten en gebakken in een stenen oven.

 

Daar kunnen alle vrijwilligers, ruiters en grooms heerlijk van smullen tijdens een prachtige week vol topsport!

 

Nieuw: Drie paarden voor CSI1* rubrieken

Sjaak Sleiderink, winnaar van de CSI1* GP van Indoor Wierden 2016. Foto FotoTrailer
Sjaak Sleiderink, winnaar van de CSI1* GP van Indoor Wierden 2016. Foto FotoTrailer

Nieuw: het is nu mogelijk om met 3 paarden in plaats van 2 paarden in de CSI1* rubrieken te starten op Indoor Wierden 2017. Mocht je dus een derde paard willen rijden, laat het weten aan je federatie!

 

 

New: It's now possible to compete with 3 horses in stead of 2 horses in the CSI1* classes at Indoor Wierden 2017. So if you have a 3rd horse you would like to start, let your federation know!

Wereldtop menners stoomt zich klaar op Indoor Wierden

De vierde menavond van Indoor Wierden op zaterdagavond 28 oktober belooft weer sensationeel te worden. “Van de toptien beste menners ter wereld hebben we er acht, misschien negen in huis”, vertelt Herman ter Hamsel. “Het deelnemersveld is ongekend, maar de datum past ook heel goed.”

 

Indoor Wierden vindt drie weken voor Stuttgart plaats, de eerste wereldbekerwedstrijd mennen van het seizoen. “Ze kunnen bij ons volop testen. Dit of dat nog niet voor elkaar of een ander paard erbij. Ook belangrijk: hoe staan ze er voor ten opzichte van de concurrentie. Als je thuis blijft, kom je daar nooit achter. Maar… als een datum niet past, komen ze niet. Of ze vragen hoeveel startgeld ze krijgen, maar dat krijgt niemand bij ons”, vertelt Herman ter Harmsel.

 

Competitie met extra prijzengeld

Nieuw is de competitie die hij samen met Koos de Ronde heeft opgezet. “Een week eerder houdt Koos in Zwartewaal, bij Rotterdam, een menwedstrijd. Omdat we heel dicht bij elkaars datum zitten, hebben we de rijders uitgenodigd om naar beide wedstrijden te komen. De nummers één, twee en drie over beide wedstrijden krijgen een extra geldprijs. Dat maakt het extra aantrekkelijk, maar ook logistiek gezien interessant. Er komen zelfs menners die 1.600 kilometer moeten rijden en die kunnen nu twee wedstrijden meepakken. Een paar blijven bij Koos op stal, enkele anderen komen tussendoor naar ons.”

 

 

Deelnemers
Onder de buitenlands deelnemers bevinden zich Benjamin Alliaud uit Frankrijk, de Amerikaan Chester Weber, de Duitser Georg von Stein en zeer waarschijnlijk de Hongaren Dobrovitz. Voor Nederland komen onder andere IJsbrand Chardon en Koos de Ronde  aan de start, maar ook Herman ter Harmsel zelf.

Gezien de reacties tijdens voorgaande edities rijden de internationale menners graag op Indoor Wierden. Een gezellige piste, mooi aangekleed, een goede parcoursbouwer, stallen waar de paarden in kunnen en zowel binnen als buiten losrijmogelijkheden. “Nu de sponsoring nog. Dat valt niet mee, zeker nu we extra geldprijzen willen uitkeren. Ik ben de hele dagen aan het lobby’en, maar het komt goed! Het kost veel tijd en energie, maar ik doe het omdat ik het mooi vind om zo’n menavond in de benen te krijgen en dat de toprijders komen. Hopelijk komt er weer veel publiek op af”, vertelt Herman ter Harmsel.

 

De menavond begint om 17.00 uur. De toegang kost vijf euro per persoon.

 

Auteur: Wendy Scholten

 

Indoor Wierden met bestuurswisselingen richting 41e editie

Met het ontbreken van een voorzitter is de aanloop naar Indoor Wierden anders dan anders, maar het bestuur is vol goede hoop over de 41e editie van 28 oktober tot en met 4 november. Talrijke springruiters van grote naam hebben aangegeven weer deel te nemen aan het inmiddels traditionele paardensportevenement in Manege de Vossenbos.

 

Na het afwaaien van Raymond Spekenbrink vorig jaar na vijf jaar voorzitterschap is er echter nog geen vervanger gevonden. Wim Blokland, voorzitter van Outdoor Wierden en Dutch Youngster Festival, sprong in de bres als interim-voorzitter maar moest afzeggen wegens ziekte en een daaropvolgende operatie. Voorlopig voorzitter is nu Edwin Maatkamp. “Daar zijn we ontzettend blij mee”, vertelt wedstrijdleider Henk Ekkelenkamp.

 

“Het technische gedeelte hebben we met elkaar wel in de vingers, maar het is fijn om een aanspreekpersoon te hebben die bovendien een stukje sponsoring weet binnen te halen. Zonder sponsoring lukt het gewoon niet om een concours als Indoor Wierden te organiseren. Zeker als je twee rankingrubrieken wil houden, waarbij je minimaal 25.000 euro per rubriek moet uitkeren aan prijzengeld”, vertelt Ekkelenkamp.

 

Springpaardenhandelaar Eric Wiefferink, Jogé Nijhof van transportbedrijf Nijhof-Wassink en Edwin Postma van AKOR Bouw en voorzitter ‘Stichting Beheer Vossenbos’ hebben de hoofden bij elkaar gestoken en vormen nu een sponsorcommissie. “Dankzij de inzet van iedereen blikken we vol goede hoop naar het komende concours.”

 

Indoor Wierden gaat op zaterdag 28 oktober van start met de spectaculaire menavond, waar de wereldtop aan menners opnieuw op afkomt. Er zijn landelijke springrubrieken en dan natuurlijk de internationale proeven van woensdag 1 tot en met zaterdag 4 november. Het teamspringen en de Puissance, de krachtsmeting voor paarden over een torenhoge muur, blijven behouden op vrijdagavond en trekken altijd veel toeschouwers.

 

De avonduren zullen zoals vanouds gezellig zijn, al verdwijnt de feesttent. “Door allerlei regelgeving en beveiliging werden de kosten zo hoog dat we hebben besloten om de feestavonden anders in te richten. Dit jaar wordt het restaurant omgetoverd in een gezellige pub”, vertelt Ekkelenkamp. Indoor Wierden wordt op zaterdagavond 4 november afgesloten met de Grote Prijs op 1.45m niveau. Vorig jaar werd deze gewonnen door ‘thuisrijder’ Remco Been.

 

Auteur: Wendy Scholten 

Remco Been vervult heldenstatus in NIJWA Groep Grote Prijs van Indoor Wierden

Remco Been en Holland van de Bisschop. Foto FotoTrailer
Remco Been en Holland van de Bisschop. Foto FotoTrailer

De veertigste editie van Indoor Wierden kende een slotscenario dat niet mooier geschreven had kunnen worden. Het begon zaterdagavond met een romantisch huwelijksaanzoek van buurman Gerrit Stam aan Jet Ebeltjes en het eindigde met een sensationele barrage waarin een handvol regionale helden tegen de rest vocht om de hoofdrol. Terwijl het leek alsof het niet meer sneller kon in deze 1.45m NIJWA Groep Grote Prijs, ontpopte Wierdenaar Remco Been zich als de Twentse Max Verstappen en barstte het feest aan de zijlijn los.

 

 

“Wij gaan vandaag niet meer naar huis!”, glundert werkgever Eric Wiefferink van top tot teen. De handelsman, die zijn dochters Britt (17) en Jessie (15) in eerdere rubrieken ook al goed zag presteren, wordt massaal gefeliciteerd. “Nog nooit heeft mijn stal de Grote Prijs van Indoor Wierden gewonnen. Dit stond op mijn verlanglijstje.”

 

Remco Been kreeg de 6.250 euro niet cadeau. In de eerste ronde nam hij Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) figuurlijk onder de arm mee. Pas in de barrage begon de eigenzinnige hengst van VDL Stud zich te ontspannen en deed hij mee in de aanval die Been opende op de tijd van outsider Kevin Beerse uit het Friese Warga op Camelot (v. Harley VDL). Dat Jelmer Hoekstra, die voor de Limburgse handels- en sportstal van Leon Thijssen rijdt, ‘slechts’ derde zou worden was amper te bevatten. Hij reed een ogenschijnlijk perfecte barragerit met Quinoa des Riollets (v. Calvaro), waarmee hij afgelopen zomer nog de Grote Prijs van CSI Wierden won.  

Na CSI3* Hardelot in Frankrijk en de zege in Tubbergen is dit de derde Grote Prijs die Remco Been dit jaar met Holland van de Bisschop wint. “We zijn er even tussenuit geweest. Het ging even niet zo goed en toen ik m’n hand brak bij een val van een jong paard, hebben we helemaal een pas op de plaats moeten zetten. Hij sprong vanavond heel goed. Het is een karakterpaard, je moet hem kennen, maar hij heeft ongelooflijk veel kwaliteit!”

 

Voor de winnaar niets dan lof uit de mond van Eric Wiefferink. “Wist je dat hij alweer twaalf jaar bij mij in dienst is? Hij kwam als L/M-ruiter. Door veel te doen heeft hij heel goed leren paardrijden. Het is een gruwelijk harde werker. Hij is nog niet één dag te laat op stal gekomen. Deze zege in ‘eigen huis’ heeft hij verdiend.”

 

Meer Twentenaren gingen met een hoge klassering naar huis. Willem Greve werd vierde op de KWPN-hengst Carrera (v. Larino), Bas van der Aa werd vijfde op Cassilia (v. Casall), Wesley Mulder finishte als zevende op Twister de la Pomme (v. Darco) en Sander Geerink pakte de negende prijs mee met Robinson (v. Rubert R).

 

Sjaak Sleiderink, die met een minuscule fout tiende werd in de Grote Prijs, won eerder op de avond de CSI1* Grote Prijs.

 

Uitslag:

NIJWA GROEP GROTE PRIJS

  1. Remco Been, Holland vd Bisschop (Heartbreaker), 0/0-34.97
  2. Kevin Beerse, Camelot (Harley), 0/0-35.26
  3. Jelmer Hoekstra, Quinoa des Riollets (Calvaro), 0/0-36.22
  4. Willem Greve, Carrera (Larino), 0/0-36.90
  5. Bas van der Aa, Cassilia (Casall), 0/0-38.12
  6. Kim Hoogenraat, Caesar (Ukato), 0/0-38.92
  7. Wesley Mulder, Twister de la Pomme (Darco), 0/0-38.98
  8.  Abdelrahan Iram (EGY), Jordan Girl Z (Haarlem), 0/0-39.01
  9. Sander Geerink, Robinson, 0/4-35.07
  10. Sjaak Sleiderink, Compemento (Contender), 4

Auteur: Wendy Scholten. Overname met bronvermelding toegestaan. Foto's FotoTrailer 

 

 

0 commentaren

CSI1* Grote Prijs voor Sjaak Sleiderink

Sjaak Sleiderink op Esmee. Foto FotoTrailer
Sjaak Sleiderink op Esmee. Foto FotoTrailer

Sjaak Sleiderink, die eerder al een proef met de hengst Dexter R won, was niet te kloppen in de CSI1* Grand Prix om de HB Koeltechniek Prijs. In deze proef kwamen veertien ruiters terug voor de barrage. Sleiderink won met Esmee (Berlin x Gran Corrado) van zijn werkgever, de BWG Stables.

 

Jelmer Hoekstra werd tweede op Tittut (v. Tornesch), voor de Italiaan Vasco Campana op Charlene (v. Carthino). Lennard de Boer op Ewinita (v. Ustinov) en Bas van der Aa op Davinci (v. Arpeggio)  haalden de vierden en vijfde prijs binnen.

 

Klik hier voor de uitslag

0 commentaren

1.25m GMB Prijs naar Jur Vrieling

Jur Vrieling op Curcuma (v. Casall)
Jur Vrieling op Curcuma (v. Casall)

Jur Vrieling en Curcuma (v. Casall) wisten zaterdagmiddag de GMB Prijs op 1.25m niveau op naam te schrijven. In deze CSI1* Small Tour met 14 ruiters in de barrage ging de tweede prijs naar Samantha Bos met Frederiek (v. Carthino Z).

 

Franz-Josef Dahlmann werd derde op Capri (v. Comme il Faut). Marriët Hoekstra met Forsight TN (v. Spender S) en Aileen Menneken met Zingaro (v. Dollar de la Pierre) volgden als nummer vier en vijf.

 

Klik hier voor de uitslag

0 commentaren

Pim Mulder wint ook Z-finale met Evyra

Pim Mulder en Evyra
Pim Mulder en Evyra

Na twee internationale overwinningen op Indoor Wierden heeft Pim Mulder ook de Z-finale weten te winnen om de Orange Clover/Algerak Prijs. In een barrage met zes ruiters was hij de snelste met de zevenjarige Evyra (v. Triomphe de Muze).

Mareille van Geel-Schröder was met een kleine seconde verschil de nummer twee op Enjoy (v. Air Jordan Z). Bert-Jan Zuidema op Devlin (v. Guiminko) werd derde, voor Judith Vetker met Butterscotch (v. Namelus R) en Roy Weel met Fino SL (v. Corofino).

 

Klik hier voor de uitslag

0 commentaren

Zaterdag: Jarno van Erp wint 1.35m proef

De Postma Slachtproductenhandel Prijs op 1.35m niveau is zaterdagochtend gewonnen door Jarno van Erp met Zadonis (Lupicor x Concorde). 

In dit direct op tijd met 46 deelnemers ging de tweede prijs naar Georges Edmond Ngan Sassi uit Frankrijk met Chamrock Z (Cadence van 't Gelutt). Dominique Nijhof-Roelofsen werd knap derde met Dante (v. Canturano).

 

Ook in de topvijf zaten Tarik vanBoggelen op Beautyduna (v. Caricello) en de Columbiaan Nicolas Toro met Hilaya G (Bentley van de Heffinck).

 

Klik hier voor de uitslag

0 commentaren

Comeback levert Puissance specialist Johannes Eiden gedeeld eerste prijs op met Thierry Goffinet

Johannes Eiden en Airplane. Foto FotoTrailer
Johannes Eiden en Airplane. Foto FotoTrailer

Het Puissance springen was vanouds sensationeel op Indoor Wierden. De hoogte van 2.25m zoals vorig jaar werd niet gehaald. De twee overgebleven ruiters kwamen met hun paarden zelfs niet foutloos over de 2.15m hoge muur, maar een mooie strijd was het wel. Thierry Goffinet uit België nam het op tegen zestigplusser Johannes Eiden, die al het publiek op zijn hand had. Ze deelden samen de eerste plaats in de Rikkert Afbouwgroep Prijs.

 

Omroeper Bert de Ruiter zweepte de volgepakte tribunes nog eens extra op. Wordt het Thierry Goffinet? Waarna het stil bleef. Of gaat Johannes Eiden winnen? Het gejuich barstte los. Niet dat het publiek de jonge Goffinet geen winst gunde, maar oude liefde roest niet. Johannes Eiden heeft in het verleden al meerdere malen zijn gezicht laten zien in de Puissance van Indoor Wierden en valt meteen op met zijn onorthodoxe manier van rijden.

 

De Duitse instructeur, die met lange stijgbeugels rijdt en ver achterin het zadel zit omdat hij door hernia's geplaagd wordt, maakte in het verleden furore met de 1.86m grote Wielander, ook wel ‘Wilde Wielander’ genoemd. Het fijngevoelige bloedpaard won menig krachtsmeting. Het paard van vanavond, Airplane (v. Arpeggio), deed zijn naam eer aan. Hij vloog over de muur.

 

“Maar hij heeft nog niet zoveel ervaring in dit werk”, vertelt Johannes Eiden na afloop. “Dit was de eerste keer dat hij zo hoog sprong. Hij deed het braaf, maar helaas een blok uit de muur.” Daarmee zette Eiden de deur open voor Thierry Goffinet met de machtig springende BWP-hengst Effect van den Bisschop (v. Clinton I), maar ook hij taste de bovenkant van de imponerende muur aan.

 

Johannes Eiden kijkt met een goed gevoel terug. “Mijn paard heeft het heel goed gedaan. Hij heeft veel vermogen en een heel goede instelling. Het enige nadeel van hem is dat hij erg kijkerig op het publiek is, zeker als er rumour is en er wordt geklapt. Dan vindt hij het moeilijk om zich op de hindernis te concentreren, Hij moet nog wat meer routine krijgen in dit werk. Zelf rijd ik alleen nog maar Puissance en Six Bar wedstrijden. Ach, ik ben al een oudere man”, lacht hij om na afloop één pilsje te pakken.

 

“Ik moet nog 2,5 uur naar huis rijden, naar Neukirchen, bij Niederrhein. Dat is wel te doen hoor. Ik heb vier jaar in Koblenz gewoond en dat was de reden dat ik een aantal jaren niet meer in Wierden kwam. Dat was echt te ver. Het was leuk om weer terug te zijn. Met dank aan de uitnodiging van secretaresse Anja Manders! Ik heb genoten.”

 

Beste Nederlandse op een gedeeld derde plaats was de Twentse amazone Isabelle van Straaten met Dobelle S (v. Triomphe de  Muze).

 

Klik hier voor de uitslag

 

Auteur: Wendy Scholten. Overname met bronvermelding toegestaan. Foto's FotoTrailer

De Belg Thierry Goffinet met Effect van den Bisschop
De Belg Thierry Goffinet met Effect van den Bisschop
0 commentaren

Vrijdag: Teamwedstrijd gewonnen door Team Pakfood

Jessie Wiefferink & Madee Schuttenbeld
Jessie Wiefferink & Madee Schuttenbeld

Koppel twee jeugdige, zeer fanatieke amazones aan je team en de winst is binnen. De traditionele teamwedstrijd op Indoor Wierden werd vanavond gewonnen door Jessie Wiefferink & Madée Schuttenbeld, uitkomend voor Team Pakfood.

0 commentaren

Vrijdag: 1.40m Medium Tour finale voor Sander Geerink

Sander Geerink op Bentley N (Numero Uno x Peter Pan)
Sander Geerink op Bentley N (Numero Uno x Peter Pan)

Na de internationale overwinning op woensdagavond had Sander Geerink de smaak te pakken. Vanavond won hij de 1.40m Medium Tour finale om de Löwik Meubelen Prijs met de tienjarige Bentley N (Numero Uno x Peter Pan).

 

In de Winning Round, waarin alle foutloze ruiters (22) mochten terugkomen, moest er hard gereden worden. Jur Vrieling zette al snel druk op de ketel met Acascia (v. Diamant de Semilly) en zou derde worden. Bas van der Aa werd knap tweede op Goldfeyer, achter Sander Geerink.

 

Klik hier voor de uitslag

0 commentaren

Vrijdag: Wat Pim Mulder kan, kan Albert Zoer ook

Albert Zoer en Edorette (v. Clinton) wonnen voor de tweede dag op rij het 1.30m
Albert Zoer en Edorette (v. Clinton) wonnen voor de tweede dag op rij het 1.30m

Direct nadat Pim Mulder op Celine voor de tweede dag op rij won, deed Albert Zoer dit haarfijn na in het 1.30m voor CSI2* ruiters om de Aannemersbedrijf Bramer Prijs.

 

Enig verschil met gisteren is dat Albert Zoer ditmaal de eerste plaats niet hoefde te delen. Zijn zevenjarige schimmel Edorette (Clinton x Corland) verdiende met een loepzuivere barrage met daarin veertien deelnemers 500 euro. 

 

Ook Sander Geerink is succesvol op Indoor Wierden. Dit keer tekende hij voor de tweede prijs met Gipsy Boy (v.Nonstop). De Fransoos Georges Edmond Ngan Sassi werd derde met Chamrock Z (v. Cadence van 't Gelutt Z). 

 

Willem Greve op Elke Maria M (v. Cornet Obolensky) en Marriët Hoekstra op Eat My Dust (v. Marlon) werden vierde en vijfde.

 

Klik hier voor de uitslag

Albert Zoer en Edorette (v. Clinton)
Albert Zoer en Edorette (v. Clinton)
4 commentaren

Vrijdag: Twee op een rij voor Pim Mulder en Celine

Pim Mulder en Celine (v. Lupicor)
Pim Mulder en Celine (v. Lupicor)

Voor de tweede dag op rij heeft Pim Mulder met de altijd al veel winnende Celine (Lupicor x Concorde) het internationaal 1.30m springen gewonnen. In deze BWG Stables Prijs rondde ze het direct-op-tijd in 49.39 seconden af.

Met 50.98 ging de tweede prijs naar Vincent Geerink op Capella Marienshof (v. Corland).

 

Achter de Italianen Vasco Campana en Florent Cazale Debat volgde de jonge amazone Britt Wiefferink uit Wierden als zesde met Brunette (v. Briar).

 

 

Klik hier voor de uitslag

2 commentaren

Vrijdag: Zusjes Britt en Jessie Wiefferink één en twee in 1.20m

Britt Wiefferink en Apourti, met op de achtergrond vader Eric Wiefferink uit Wierden.
Britt Wiefferink en Apourti, met op de achtergrond vader Eric Wiefferink uit Wierden.

Een fantastisch begin van de dag voor handelaar Eric Wiefferink op Indoor Wierden. Hij zag zijn dochters eerste en tweede worden in de H&H Stables / Willem Greve Sportpaarden Prijs op 1.20m niveau. Terwijl de 17-jarige Britt de rubriek won op Apourti (v. Quinar) volgde de pas 15-jarige Jessie als tweede met Vida Loca (v. Lux).

 

De Duitse Karin Ernsting nestelde zich op de derde plaats met Cosimo (v. Cellestial). De mooie omlopen van Nathalie Slot op Eyecatcher (v. Van Gogh) en Madée Schuttenbeld op Bonheur (v. Riverman) werden met een vierde en vijfde prijs beloond.

 

Klik hier voor de uitslag

0 commentaren

Donderdag: Robert Vos komt 0,03 seconde te kort op Goffinet

Thierry Goffinet won donderdagavond de 1.45m ranking rubriek. Foto FotoTrailer
Thierry Goffinet won donderdagavond de 1.45m ranking rubriek. Foto FotoTrailer

Thuisfavoriet Robert Vos zag vanavond op Indoor Wierden dure honderdsten van een seconde aan zich voorbij flitsen. Dat hij in de 1.45m Roelofsen Horse Trucks Prijs 0,03 seconde langzamer was dan de Belg Thierry Goffinet kostte hem 1.230 euro prijzengeld. De topruiter uit Wierden maalt er niet om: ‘Voor mijn gevoel reed ik echt hard met Carat, maar Goffinet is ook een heel snel, aggressief ruitertje. Die gaat ook voor de overwinning.”

 

Veel internationale ruiters liepen warm voor deze rankingproef, waarbij punten voor de wereldranking en goed prijzengeld te verdienen waren, Aanvankelijk leek het parcours vrij hoog gegrepen, maar na de pauze kwamen toch een heel stel foutloze ritten en mochten er elf in de barrage van start. Robert Vos reed bijzonder sterk met zijn vertrouwde Carat (v. Cardento), die altijd in is voor een snelle rit, maar het was zuiderbuur Goffinet die hem passeerde en 6.150 euro meenam op Artuur JH Z (v. Andiamo).

 

“Ik had denk ik wat strakker moeten rijden in de bocht richting de dubbelsprong”, analyseert Vos. Gerco Schröder meldde zich als één van de laatste barrageklanten voor de derde prijs op de pas achtjarige, zeer goed springende Don Diego (v. Verdi). Suus Kuyten op Dallas du Domain Z (v. Darco) en Jur Vrieling op de KWPN-hengst Arezzo VDL (v. Chin Chin) volgden als vierde en vijfde.

 

Robert Vos heeft op Indoor Wierden na twee dagen internationaal springen al vier topvijf-klasseringen binnen. “De paarden springen goed. Dat is fijn. De ring is voor de paarden best moeilik omdat het publiek er zo dicht aan ziet, maar het is alleen maar leuk dat er steeds zoveel mensen komen kijken. Het is hier weer vanouds gezellig, waar Indoor Wierden ook om bekend staat!”

 

Indoor Wierden heeft nog twee dagen springsport in petto, met op vrijdagavond een teamspringwedstrijd, het Puissance springen over een enorme muur en het ruiterbal. Op zaterdag worden tegen de avond de afsluitende Grote Prijzen gehouden. Hoofdnummer is de 1.45m NIJWA Groep Grote Prijs om 20.00 uur.

 

0 commentaren

donderdag: Judith Vetker wint na L-finale ook M-finale

Judith Vetker op Freetown (v. Vigaron)
Judith Vetker op Freetown (v. Vigaron)

De Wierdense Judith Vetker voelt zich als een vis in het water op De Vossenbos. Nadat ze de L-finale al op zak had, won ze vanavond de M-finale met Freetown (v. Vigaro). In deze rubriek om de Ballast en Stagman OG Prijs met 28 finalisten kwamen er zeven terug in de barrage.

 

Gerben Morsink pakte de tweede prijs met Red Cat (v. Carthino Z). Willem Greve had de KWPN-goedgekeurde hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) goed aan het springen en werd met twee nulritten derde. 

 

De topvijf werd aangevuld door Daan van Geel op Cleopatra (v. Cassini I) en Renate Beuving op G.Eleven (v. Emilion).

 

Klik hier voor de uitslag

0 commentaren

Neem deel of kom kijken: vrijdagavond Puissance!

Het sensationele Puissance springen over een steeds hoger wordende muur behoort al decennia lang tot de vaste highlights van Indoor Wierden. Morgen, vrijdagavond 4 november, staat de krachtmeting weer op het programma. Aanvang 21.00 uur, met aansluitend het Wierdens ruiterbal!

 

De showrubriek lokt steeds weer een mix van internationale en nationale topruiters en puissance specialisten uit de regio om in te schrijven. Voor de winnaar ligt er 1.000 euro klaar, voor de nummer twee 750 euro en voor de nummer drie 500 euro. Er zijn volgprijzen van 400 en 350 euro. 

 

Ingeschreven hebben onder meer Julian de Boer, Isabelle van Straaten, Thierry Goffinet, Vincent Bourguignon en Louis Deforche, maar ook de Duiters Johannes Eiden die in het verleden in Wierden veel bekijks trok met zijn onorthodoxe rijstijl. 

 

Kom kijken! Of... doe mee! Want we hebben nog een aantal startplekken vrij! Mail dan naar: anja.manders@gmail.com

 

 

0 commentaren

Donderdag: VDL Stud Prijs in Zweedse handen

Alexandra Eriksson en Pax (v. Nupilot)
Alexandra Eriksson en Pax (v. Nupilot)

Alexandra Eriksson uit Zweden verstoorde het Nederlands feestje in de VDL Stud Prijs voor CSI2* ruiters op 1.35m niveau. Zij voorkwam met Pax (v. Nupilot) dat het een oranje toptien zou gaan worden. De tweede prijs ging naar Kevin Beerse met Heldia (v. Quadrillo).

Bart Haselbekke mocht zich als derde opstellen met Dorus (v. Sam R), voor Sander Geerink op Bentley N (v. Numero Uno) en zijn jongere broer Vincent Geerink op Galou van de Schemmersberg (v. Balou du Rouet).

 

Klik hier voor de uitslag

0 commentaren

Donderdag: Dominique Nijhof-Roelofsen net zo snel als Albert Zoer

Hoe is het mogelijk: in precies dezelfde tijd finishen als topruiter Albert Zoer. Het overkwam Dominique Nijhof-Roelofsen met de zelfopgeleide Dante (v. Canturano). Albert Zoer reed in deze 1.30m Handelshuis Schuttert Ommen Prijs de schimmelmerrie Edorette (v. Clinton).

De derde prijs ging naar Chantal Regter met Bengel (v. Jupilot). Kirsten Rikkert reed zich opnieuw in de prijzen, ditmaal met een vierde plaats op No Fear van de Tichelrij Z (v.Numero Uno). Nummer vijf was Franklin Posmus op Easy H (v. Numero Uno).

 

Klik hier voor de uitslag

0 commentaren

Donderdag: Pim Mulder en Celina winnen 1.30m

Pim Mulder en Celine (v. Lupicor)
Pim Mulder en Celine (v. Lupicor)

Pim Mulder heeft de tweede internationale rubriek van vandaag gewonnen, de 1.30m Stal het Oosterbrook / Stal van der Ham Prijs. In dit tweefasen speciaal finishte hij met Celine (v. Lupicor) in 33,23 seconden. Met slechts 0,10 seconde verschil werd Bas van der Aa uit Albergen tweede met Davinci (v. Arpeggio).

Wierden werd uitstekend vertegenwoordigd door Kirsten Rikkert, Robert Vos en Britt Wiefferink. Kirsten reed haar 17-jarige good-old Sorrento (v. Kingston) naar de derde prijs,  Robert volgde als vijfde met de achtjarige Dinky Boy (v. Lucky Boy) en Britt werd zesde met Brunetti (v. Briar).

 

De Braziliaan Roberto Girao pakte een vijfde prijs mee op de in Boekelo geboren Believe (v. Padinus), die in bezit is van de bekende Zwitserse springruiter Werner Muff. Deze merrie was in 2009 nog reservekampioen van de driejarige springpaarden tijdens de bekende vrijspringwedstrijd in Saasveld.

 

Klik hier voor de uitslag

2 commentaren

Donderdag: 1.20m Sloof Pannendekkers Prijs voor Martine Gramsbergen

Martine Gramsbergen-Hoekstra heeft met Beat It GH (v. Quasimodo) de internationale 1.20m rubriek om de Sloof Pannendekkers Prijs gewonnen. In dit tweefasen speciaal finishte ze in 27.23 seconden. 

Sjaak Sleiderink, gisteren al winnaar van het 1.35m, won nu een tweede prijs met Quel Prix (v. Quidam's Rubin) die 27.73 seconden nodig had. Madee Schuttenbeld stuurde Vayrenta (v. Haarlem) naar de derde prijs, voor Suus Kuyten op Oberon (v.Olympic Fire). De Duitser Franz-Josef Dahlmann sloot de topvijf op Capri (v. Comme Il Faut).

 

Klik hier voor de uitslag

0 commentaren

Woensdag: Geerink Prijs voor Sander Geerink

Sander Geerink en Robinson
Sander Geerink en Robinson

Nog maar net terug van een springtour in Marokko of Sander Geerink en zijn paarden hebben zich alweer aangepast aan het indoorseizoen. Vanavond wonnen Geerink en Robinson (v. Rubert R) de door hun eigen stal gesponsorde 1.40m Spring- en Handelsstal Geerink Prijs en daarmee is hij alvast verzekerd van deelname aan de NIJWA Grote Prijs op zaterdagavond.

 

Enigszins verrast was Sander Geerink wel. "Snel kan Robinson wel zijn, maar een indoorpaard is het zeker niet en dit was ons eerste indoorconcours. Hij houdt niet van mensen die dicht langs de ring staan en dat waren er vanavond voor Robinson genoeg", lacht hij.

 

Sander en zijn jongere broer Vincent Geerink zijn sinds twee weken terug uit Marokko, waar zij op verschillende concoursen deelnamen. Het contrast is enorm met een evenement als Indoor Wierden. "Marokko is mooi, maar Wierden ook. Dat wil je niet missen. Alleen zijn sommige paarden nog wel moe, die mochten thuis blijven. Robinson is met al zijn ervaring nog het fitst thuis gekomen." 

 

De eerste zege is in elk geval binnen. "Morgenavond rijd ik Robinson nog in de rankingproef en daarna hoop ik hem voor elkaar te hebben voor de Grote Prijs. Wat mijn kansen zijn? Dat weet je maar nooit met paarden. Hij sprong vanavond goed, maar als je denkt dat je het voor elkaar hebt kan het maar zo weer anders zijn", vertelt Sander Geerink, die snel thuis was. Hij woont al jaren samen met zijn vriendin in Wierden, al zijn er verhuisplannen. "Ik heb tegenover onze stal in Gelselaar een oude boerderij gekocht die verbouwd moet worden. Daar hopen we volgend jaar te wonen."

 

De tweede prijs in het 1.40m springen ging naar Gerben Morsink met Clintino (v. Clinton), voor Marriët Hoekstra op U Bresco Z (v. Untouchable Z). Na een vijfde prijs in de openingsproef won Robert Vos nu een vierde prijs met Carat (v. Cardento). Nummer vijf was Steven Veldhuis op Duran Duran (v. Wietvot), die in de eerste internationale meeting vierde was.

 

Klik hier voor de uitslag

 

Auteur: Wendy Scholten

0 commentaren

Woensdag: Sjaak Sleiderink wint allereerste internationale rubriek

Sjaak Sleiderink, hier met een ander paard
Sjaak Sleiderink, hier met een ander paard

Internationaal Indoor Wierden is begonnen en Sjaak Sleiderink is de eerste internationale winnaar. De ruiter die jarenlang voor Jeroen Dubbeldam werkte, zich als professional even terugtrok om in het bedrijf van zijn vader te werken, zit sinds eind juni weer fulltime in het zadel. De talentvolle ruiter is in dienst van de BWG Stables van de gebroeders Schröder en won vandaag met de KWPN-hengst Dexter R (v.Namelus R), die in mede-eigendom is van Mario Everse.

 

In de 1.35m Stal Robert Vos Prijs, een direct op tijd, finishte Sjaak Sleiderink in 56,01 seconden. Op 0,23 seconde afstand volgde Eric ten Cate op E.Lana (v. Harley VDL), op de voet gevolgd door Jur Vrieling op Acascia (v. Diamant de Semilly). De topvijf werd aangevuld voor Steven Veldhuis met Evalien (v. Ustinov) en rubrieksponsor Robert Vos op Contessa (v. Contendro II).

 

Klik hier voor de uitslag

0 commentaren

Location:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)