Quintin Maertens: "De concoursen waar het écht om de paardensport draait vind ik mooi!"

 

Quintin Maertens (op de foto rechts) is onze nieuwe Internationaal parcoursbouwer en hij is woonachtig in Drenthe, Nederland. 

 

 

Als Parcourbouwer is hij veel te vinden in heel Europa op grote concoursen. Maar voor Indoor Wierden blijft hij graag in Nederland! 

 

 

Hij houdt van uitdagingen. “Indoor Wierden staat al jaren bekend als gezellig concours. Dit soort concoursen hebben veel concurrentie de laatste tijd. Ik weet hoe lastig het is om met een concours als dit de concurrentie voor te blijven. Wierden doet veel aan vernieuwing dit jaar. Zo hebben ze een nieuwe bodem, vernieuwing in het bestuur en  de baan is vergroot. Daar wil ik graag aan mee werken. De concoursen waar het écht om de paardensport draait vind ik mooi! Zorgen dat parcoursen in een kleine bak, groter lijken vind ik een mooie uitdaging!” Aldus Quintin. 

 

 

Tot snel! 


Een stukje over de parcoursbouwer van het nationaal.....

 

Ontmoet onze parcoursbouwer Jacques Wilmink, 27 jaar en werkzaam als Sales Engineer bij HP Valves in Hengelo. De paardensport is er met de paplepel in gegoten, zodoende ging hij al vanaf jongs af aan mee naar concoursen. Zelf is hij ook een fanatieke ruiter! 

 

Vanaf zijn 12de is hij al druk met parcours schetsen en tijdens ons evenement zal hij de parcoursen voor jullie uitzetten in de klassen B, L en M. 

Zijn doel is om fijne parcoursen te bouwen voor lagere klassen en dit geleidelijk aan op te bouwen in hogere klassen. 

 

In de toekomst zou hij heel graag nog de cursus voor 1.40m willen volgen en zich verder willen ontwikkelen als parcoursbouwer, door onder andere internationaal mee te lopen met andere parcoursbouwers. Zoals hij er nu tegenaan kijkt zou hij in de toekomst graag Internationaal parcoursbouwer worden, maar het is afwachten of tot de mogelijkheden gaat behoren.

 

“Ik vind Indoor Wierden een heel mooi evenement. De organisatie is goed voor elkaar en het is altijd heel gezellig. Het is mooi dat hier ook nationaal wordt georganiseerd, zodat deze ruiters en paarden ook in de ambiance van een internationaal concours kunnen rijden.” Aldus Jacques.

 

Ik zie jullie heel graag op Indoor Wierden 2019!


Hendrik-Jan Schuttert: ‘Wierden moet je eens gewonnen hebben’

Hendrik-Jan Schuttert en Balboa HS (Tygo). Foto FotoTrailer
Hendrik-Jan Schuttert en Balboa HS (Tygo). Foto FotoTrailer

Bizar is de juiste omschrijving hoe de barrage van de Grote Prijs van Indoor Wierden op zaterdagavond verliep. Onvoorspelbaar ook. Favorieten streden te fanatiek. Balken vielen en de laatste starter was zelfs de weg kwijt. De mannen die het rustigst bleven, stonden bovenaan in de NIJWA Groep Prijs: Hendrik-Jan Schuttert (28) en Peter Geerink (55). Daarnaast reed alleen nog Aniek Diks foutloos van de veertien barragekandidaten.

 

Black-out

Als een schot in eigen doel in de Champions League, zo moet Henri Stegeman zich deze avond voelen. Voor de springruiter uit het nabijgelegen Daarle, bekend als vakkundige opleider van paarden, ging Indoor Wierden allesbehalve als een nachtkaars uit. Als laatste deelnemer met zicht op een mooie klassering zo dicht bij huis op Endeavour (v. Cantos) reed hij, ondanks inmenging van het publiek, de verkeerde hindernis aan en werd gediskwalificeerd. Overspoeld door emoties trilde hij na op het voorterrein, terwijl zijn collega’s van alle kanten de felicitaties in ontvangst namen.

“Ja, ik heb me wel eens beter gevoeld”, zegt Henri Stegeman enigszins timide. “Ja, inderdaad, ik kan wel janken, maar dat brengt me niet verder. Ik had een black-out. Ik wist het niet meer en ik had nog wel andere ruiters de barrage zien rijden. Ik had hier echt heel graag goed willen rijden.”

 

Wens

Die wens hadden er meer. Remco Been hoopte op een herhaling van 2016 met zijn succespaard Holland van den Bisschop (v. Heartbreaker), maar ook Sander Geerink had wel zin in een feestje op Donner IK (v. Deauville Van T&L). Allebei een fout, net als de nog snellere Siebe Kramer op Evermeta (v. Mr.Blue) die in 41.24 seconden finishten.

 

Hendrik-Jan Schuttert reed zijn nulronde in 44.35 seconden en voerde de druk op bij de Grote Prijs-winnaar van vorig jaar, Willem Greve op Formidable (v. Carambole). Ook bij hen ging de insprong van de dubbel eraf, wat een achtste plek betekende. Daarmee kon Schuttert Indoor Wierden van zijn wensenlijstje afstrepen. “Echt blij mee, want Indoor Wierden moet je eens in je leven gewonnen hebben.”

 

Het concours kon al niet stuk na een (gedeelde) overwinning in de Puissance de avond ervoor. Bangelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) sprong onder Hendrik-Jan Schuttert foutloos over de muur van 2.10m hoogte. “Echt bijzonder. Elk paard heeft z’n specialiteit. Bangelo hoef ik geen Grote Prijs te laten lopen en Balboa hoef je niet op zo’n muur af te sturen”, lacht de ruiter uit Ommen.  

 

 Manegepaard

Bangelo doet zijn werk als gelegenheidspaard goed. “Overdag loopt hij in de manege en als er een Puissance wedstrijd is, mag ik hem een week van tevoren ophalen om wat te trainen hiervoor. In Ommen en Birmingham reed ik hem ook in de Puissance. Hij vindt dat echt mooi. Door de weeks 50 - 60 centimeter hoog springen met lesklanten en af en toe op die hoge muur aflopen. Hij gaat er steeds harder naar toe, ik moet ‘m gewoon tegenhouden.”

 

Balboa HS, zelf opgeleid door Hendrik-Jan Schuttert, mag inmiddels een geroutineerd Grand Prix-paard genoemd worden. “Hij springt altijd op z’n eigen manier, zijn voorbenen niet zo mooi gevouwen, maar hij legt veel foutloze rondes af. Ik probeerde Willem Greve niet teveel speling te geven. Ik zat er hier al vaak vooraan bij, maar nu is het dan gelukt. Indoor Wierden blijft een speciaal concours met een eigen karakter. Het is hier anders dan anders. De hindernissen dicht langs de kant, veel de hoek in springen en met het publiek dicht aan de ring. Veel paarden vinden dat moeilijk, maar ik ga hier elk jaar graag heen. Elke avond is er topsport en er komt veel volk op af. Wierden leeft enorm hier.”

Peter Geerink en de acht jaar jonge Florijn W (Carthino Z x Heartbreaker) werden tweede.
Peter Geerink en de acht jaar jonge Florijn W (Carthino Z x Heartbreaker) werden tweede.

 Geloof houden

Peter Geerink verbaasde zichzelf met zijn tweede prijs op de pas achtjarige Florijn W (v. Carthino Z), die twee prachtige foutloze omlopen sprong. “Ik dacht: Als ik mag terugkomen voor de prijsuitreiking, dan ben ik tevreden. Maar de anderen wilden te graag en maakten fouten. Dat was mijn geluk. Dit is toch mooi. Ik kocht Florijn als driejarige op basis van vrijspringen, maar het bleek best wel een speciaal paard te zijn. Mijn vriendin heeft er ongelooflijk veel tijd ingestopt. Het verliep echt niet makkelijk, maar hij weigerde nooit voor de hindernissen en hij liet de palen liggen. Ik heb geloof in hem gehouden, heel belangrijk! Zijn ogen rolden er hier bijna uit, zo onder de indruk was hij van de hal, maar zodra je naar de eerste hindernis galoppeert is hij er voor je. Fijn dat ons werk zo beloond wordt.”

 

Gezellige, oude toko

Veel tevreden ruiters, maar ook een trotse voorzitter. Edwin Maatkamp ziet een hoop lichtpuntjes voor de 43e editie in 2019. “Ik denk dat deze editie weer wat beter is dan vorig jaar. Sportief gezien alleen al, want we hadden wat meer ruiters. We hebben ook positief commentaar ontvangen op verbeterde uitstraling van de bak en ik verwacht een financieel plusje. Dat de menavond niet doorging was toch een aderlating. Er zijn nog wel wat dingen die we willen aanpakken voor de toekomst, maar deze editie was mooi. We hebben misschien een oude toko, het is er wel altijd gezellig!”

 

Auteur: Wendy Scholten

Foto's: FotoTrailer

 

 

Conor Drain klopt Willem Greve in 1* Grote Prijs

De eenster Grote Prijs van Indoor Wierden om de Rikkert Afbouwgroep Grote Prijs kreeg een regionaal tintje. De in Tubbergen wonende Ier Conor Drain won de proef, Willem Greve uit Markelo werd tweede en de in Wierden wonende Britt Wiefferink en Remco Been finishten als derde en vierde.

 

In de 1.35m finale voor de CSI1* deelnemers kwamen er 8 van de 38 terug voor de barrage. De pas 18-jarige Britt Wiefferink, zus van de 16-jarige Jessie die deze week twee internationale 1.20m rubrieken won, zette met Esminka (v. Contador) een mooie tijd neer. Willem Greve dook er toch ruim vier seconden onder op Gogo (v. VDL Zirocco Blue), maar Conor Drain kon het nog sneller op Fieldmaster (v. Numero Uno).

 

“Ik zag alleen de laatste lijn van Willem en ik zei: ik ga daar alles of niks geven en dat is gelukt”, lacht Conor Drain die deze week ‘al een keer of zeven, acht’ in de prijzen zat. “Ja, Wierden ligt me wel. Zowel binnen als buiten, want van de zomer wonnen we hier een rankingproef.” 

 

Zijn paarden mochten zes weken lang een stapje terug doen. “Die gingen zo hard. Fieldmaster liep vorig jaar zijn eerste 1.20m parcours en sprong van de zomer al drie rankingproeven. Die was ook wel moe. Vandaar dat ik landelijk wat Z en ZZ heb gereden. Op z’n tijd een stapje terug is denk ik wel belangrijk.”

 

De vijfde prijs ging naar Kevin Beerse op Gilona AO (v. Zavall VDL). Vincent Geerink trok met zijn voet de staander van de laatste hindernis om in de barrage met Beaumont (v. Vermont) en zakte naar de zesde plaats. 

Veldhuis en Schuttert geven show weg op vrijdagavond

De vrijdagavond van Indoor Wierden is misschien wel de meest bijzondere avond van het evenement. Rijendik publiek, sport van de bovenste plank, de race tegen de klok in de teamwedstrijd en het krachtsvertoon over een gigantische muur. Ruiters zijn dan nog net even meer gebrand op een overwinning en als dat lukt, dan wordt daar natuurlijk op geproost. Steven Veldhuis won de 1.40m Medium Tour finale. Hendrik Jan-Schuttert won samen met een Duitse amazone het Puissance springen over een hoogte van maar liefst 2.10m.

 

Steven Veldhuis bleef de internationale concurrentie maar net voor in de Medium Tour finale om de Roelofsen Horsetrucks Prijs. De Duitser Johannes Ehning, jongere broer van topruiter Marcus, mocht het langst van de leiding genieten totdat de Zweedse Malin Parmler op Freedom (v. Astrello) onder zijn tijd dook. Steven Veldhuis uit Haaksbergen reed er nog een beetje tijd vanaf met de schimmelmerrie Elba-Montanja (v. Berlin). Remco Been, Willem Greve en Rolf-Göran Bengtsson werden vierde, vijfde en zesde.

 

Mooi parcours

“Daar ben ik blij mee”, vertelt Steven Veldhuis. “Het was ook wel een mooi gebouwd parcours, mooier dan de eerdere parcoursen die hier deze week stonden. Dat zag je ook wel terug: 18 van de 55 in de barrage maar dat geeft niet. Het werd een mooie finale met echte snelheidsduivers en veel publiek. Je weet ook van tevoren dat Indoor Wierden niet heel makkelijk is. Ze zeggen niet voor niets: Als je hier kan rondkomen, dan kan je overal rijden.”

 

Veldhuis rijdt de merrie sinds half augustus voor haar fokster Brenda Keukenkamp uit Lochem. “Daarvoor liep ze in Duitsland, maar ze wilde haar graag wat dichter bij huis hebben. Het is een paard met een heel goede instelling en kwaliteit. Die kun je lekker laten galopperen zonder dat ze te vlak wordt. Ik had niet gedacht dat we zouden winnen, want naar de dubbelsprong reden we één pas teveel.”

 

Elba-Montanja presteert in elk geval al heel constant. “Ze zit vaak in de prijzen. Wat het doel is? Punten halen in het 1.50m. Dat is de opdracht die ik meegekregen heb. Daarna gaat ze de fokkerij in.” 

Puissance 

In het Klein Kromhof Houtvezels Puissance springen stond de eerste muur al op 1.60m hoogte en daar reden twaalf dappere deelnemers op af. Uiteindelijk bleven er drie over die de 2.10m hoge muur mochten proberen. Bas van der Aa viel met Davinci (v. Arpeggio) af door een fout en werd derde. Hendrik-Jan Schuttert op Bangelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en de Duitse Christina Thomas op Caddle (v. Casir ASK) sprongen foutloos en besloten de eerste plek te delen, goed voor 875 euro elk.

 

Drie dames 

De overige internationale winnaars op vrijdag waren de Britse Annabel Shields op Creevagh Carisma in de 1.35m Kuipers Logistics / Stal Wiefferink Prijs, Hester Klompmaker VWD (v. Zirocco Blue) in de 1.30m H&H Stables / Willem Greve Prijs en Jessie Wiefferink op Kentucky’s Picobello (v. Mr. Blue) in de 1.20m Sloof Pannendekkers Prijs.

 

Indoor Wierden maakt zich op voor de slotdag op zaterdag 10 november met vijf springrubrieken op de agenda, waarvan de 1.45m NIJWA Groep Grote Prijs om 20.00 uur.

 

Auteur: Wendy Scholten

Foto's: FotoTrailer

Lennard de Boer zet zegetocht in Wierden voort

Lennard de Boer en Dento (Sento). Foto FotoTrailer
Lennard de Boer en Dento (Sento). Foto FotoTrailer

In vier dagen tijd twee Longines rankingrubrieken proeven winnen, dat is maar voor weinig ruiters weggelegd. Maar Lennard de Boer, stalruiter van de BWG Stables, lukte dat met Dento (v. Zento). Na de winst van zondag in de CSI2* Grote Prijs van Lier wonnen ze donderdagavond de goed bezochte 1.45m Big Tour van Indoor Wierden. 

 

Om de eerste prijs van ruim 6.100 euro werd in Wierden hard gereden in de Stal Geerink Prijs met twaalf ruiters in de barrage. De Britse Annabel Shields leek lange tijd niet te kloppen, totdat Lennard de Boer haar tijd verpulverde met een ruime seconde. “En ik had niet eens het gevoel dat we zó hard gingen. Dento heeft ook zoveel galop”, is Lennard de Boer zelf ook enigszins verbaasd. Thierry Goffinet uit België gaf flink gaf en werd daarmee derde, voor Conor Drain en Aniek Diks. De allersnelste rit kwam van Angelique Hoorn, die zesde werd na een pechfoutje van Brego R’n B (v. Namelus).

 

Steeds makkelijker

“Vanavond voelde het heel simpel aan”, is Lennard de Boer tevreden over zijn zege. Hij sloeg de openingsproef op Indoor Wierden over met Dento. Het was een beetje een gok hoe hij meteen zou aanpakken in de 1.45m rubriek, maar het bleek goed uit te pakken. “Hij is nog steeds in goede vorm. De hal van Indoor Wierden staat bekend als best wel indrukwekkend voor de paarden. Ze zijn er snel wat kijkerig en gespannen, maar dat was Dento helemaal niet. Ik kan merken dat hij steeds makkelijker wordt.”

 

Weet waar palen liggen

De ruin, gefokt door Ellen Hietbrink in Vorden, is uiterst sensibel en scherp, maar springt de ene foutloze rit na de andere. “Toen ik er van de zomer voor het eerst op zat wist ik meteen dat het een heel speciaal paard was. Ik had er meteen een goed gevoel op. Ben Schröder, die me altijd helpt in de trainingen, zei: ‘Rustig opbouwen dit paard’. Dat pakt super uit. Ik spring hem thuis maar heel weinig. Het enige waar ik me goed op moet concentreren is op de rust en de ontspanning erin houden. Hij weet wel waar de palen liggen.”

 

Goffinet driemaal topdrie

Op donderdag werden op Indoor Wierden nog vier internationale springrubrieken verreden. Jessie Wiefferink ging winnend van start in de 1.20m Pakfood Prijs met Kentucky’s Picobello (v. Mr. Blue). Thierry Goffinet won de 1.30m Handelshuis Schuttert Prijs met Vospero De Qo (v. Diamant de Semilly). Annabel Shields won de 1.35m Lodewijk Assurantiën Prijs op Creevagh Carisma (v. Camiro de Haar Z). Robert Vos zorgde voor een thuiszege in de 1.40m Aannemersbedrijf Bramer Prijs op Scotch (v. Stolzenberg), waarbij Angelique Hoorn en Thierry Goffinet de topdrie sloten. De klasse M-finale om de Akor Bouw Prijs kwam op naam van Sander Geerink met Cala Z (v. Cachas).

 

Puissance

Op vrijdagavond staan er echte publiekstrekkers op de agenda: de Medium Tour finale op 1.40/1.45m niveau rond 17.45 uur, gevolgd door het teamspringen en vanaf zo'n 22.00 uur het spectaculaire Puissance springen. Over welke hoogte zullen de paarden dit jaar springen? De sfeer zal er wel in zitten met optredens van de Amsterdamse volkszanger Peter Beense. Indoor Wierden sluit af op zaterdag met rond 20.00 uur de Grote Prijs.

 

Auteur: Wendy Scholten

Foto: FotoTrailer

 

Winnaar Sander Geerink: ‘Had het 'n beetje opgegeven'

 Sander Geerink en Donner Ik (v. Deauville van T&L). Foto FotoTrailer
Sander Geerink en Donner Ik (v. Deauville van T&L). Foto FotoTrailer

De 42eeditie van Indoor Wierden is voor de familie Geerink uitstekend van start gegaan. Sander Geerink won woensdagavond de 1.40m PS Nederland BV Prijs en zijn jongere broer Vincent werd vijfde in een internationaal gezelschap. Daarmee is Sander is op herhaling, want in 2016 opende hij het concours ook al met een overwinning. “Alleen bleef het er daar toen bij en hoop ik nu op nog wat mooie resultaten”, lacht de ruiter uit Gelselaar.

 

De toptien met maar liefst zeven verschillende nationaliteiten, waaronder ruiters uit Japan en Finland, tekent het internationale springgeweld dat naar Wierden is afgereisd. De Belg Thierry Goffinet werd tweede, voor de Brit Jonathan Dixon en de Ier Cameron Hanley. “Toch heb ik voor m’n gevoel niet heel snel gereden. Ik heb een gruwelijk snel paardje. Ik had steeds de eerste afstand en pakte een paar keer een korte bocht. Dat was het. Niks geks gedaan, maar ik wist wel dat we kans maakten. Donderdagavond rijd ik hem in de 1.45m ranking proef en zaterdagavond in de Grote Prijs.”


‘Beetje opgegeven’

Sander Geerink’s troef heet Donner Ik (v. Deauville van T&L), in eigendom van zijn nieuwe (Nederlandse) sponsor SF Equestrian die ook Bart Bles voorziet van internationale springpaarden. De nieuwe samenwerking kwam als geroepen. De laatste internationale wedstrijd met meerdere paarden dateerde voor Sander Geerink al van begin dit jaar. “En toen brak er een andere tijd aan. Ik verkocht mijn vier Grand Prix-paarden Robinson, Bentley, Enorm en Something Special in één maand tijd. Toen die weg waren, had ik er niet heel veel schik aan om internationaal te rijden. Ja, ik ben nog wel met één paard in Geesteren geweest, omdat dat dichtbij is. Maar ik had het een beetje opgegeven. Normaal komt er altijd wel iets nieuws, alleen duurde het nu wat langer. Maar sinds anderhalve maand ben ik weer aan het rijden. Een mooie kans!”

 

Niet voor verkoop

Op stal staan nu drie paarden van SF Equestrian. “De bedoeling is om zover mogelijk te komen. Dat is de ambitie van de eigenaar. Bart heeft er een nieuw paard bij en voor mij kocht hij Expert, die door Sanne Thijssen is gereden. Die heb ik niet mee naar Wierden. Grand Canyon wel, die rijd ik in de Medium Tour finale. Weet je wat ook fijn is? Dat deze paarden niet verkocht hoeft te worden. Als handelaar word ik toch wel een beetje zenuwachtig als er een goed bod komt op mijn paard, maar dat hoeft niet meer.”

 

Geerink kijkt uit naar komende dagen. “Ik ben sowieso blij dat ik hier weer rijd. Een mooi en harstikke gezellig concours waar natuurlijk ook nog eens de familie van m’n vriendin woont en waar we veel bekenden zien. Ik heb wel wat met Indoor Wierden. Ga er altijd met plezier rijden.”

Siebe Kramer en Donnafugata (v. Ginus). Foto FotoTrailer
Siebe Kramer en Donnafugata (v. Ginus). Foto FotoTrailer

Siebe Kramer

In de Aan de Stegge Bouwbedrijf Goor Prijs op 1.35m niveau was er een Nederlandse topzes. Siebe Kramer op Donnafugata (v. Ginus) ging voorop, gevolgd door Gerben Morsink met Rapidash (v.Chaqui Z) en Emiel Richter op Sundance (v. Padinus).

 

Programma

Indoor Wierden vervolgt op donderdag met zes springrubrieken, waaronder de 1.45m Stal Sander Geerink Prijs op 1.45m niveau om 20.00 uur. Hoogtepunten op vrijdag zijn onder andere de finale van de Medium Tour en Puissance springen met tussendoor optredens van de Amsterdamse volkszanger Peter Beense. Het concours sluit op zaterdag af met vijf rubrieken, waaronder de kleine Grote Prijs en de 1.45m Nijwa Groep Grand Prix of Wierden.

 

Auteur: Wendy Scholten
Foto's: FotoTrailer

 

Lisanne Smit en Judith Vetker vlammen in L-finales

De eerste finales van Indoor Wierden 2018 zijn verreden en gewonnen door Lisanne Smit en Judith Vetker. Ze wonnen vandaag de L-finales. Lisanne Smit won de hoofdrubriek op 1.10m niveau voor amateurruiters nadat ze zich zaterdag plaatste met een overwinning. Ook nu was haar Hawaii (v. Indoctro) weer scherp en snel in de barrage met acht deelnemers om de Boessenkool Prijs. Marjolein Heuvelmans op Darina S (v. Connor) werd tweede, voor Chanel van der Wal op Fiesta (v. Indoctro).

In de klasse L voor de 'professionals' was het 'thuisamazone' Judith Vetker die de winnende rit neerzette. Ze won met Iniesta (v. Spartacus) de Heutink Primaur Onderwijs Prijs met een kleine twee seconden voorsprong op Stijn Roelink op High Quality (v. Quality Time). Emillia Kerimaa werd derde op Hymne (v. Andiamo). Ook hier waren er acht in de barrage.

 

Foto's Digna Meulman-Rensink

Ernesto, Mareille en Miranda winnen M en Z

Klasse M groep 2

Tweefasen Dierenkliniek en Dekstation Enterbrook Prijs:

1. Ernesto Canseco Olvera, Hurricane Vika (Brainpower)

2. Henk Frederiks, Gogo Bodeno (Numero Uno)

3. Danny Schaper, Bad Boy (Zilverstar T)

 

Progressief Heuver Bandengroothandel Prijs

1. Ernesto Canseco Olvera, Hurricane Vika (Brainpower)

2. Maureen Bonder, Herre

3. Danny Schaper, Cillow (Canabis Z)

 

Klasse Z

Tweefasen ELC (Viscaal) Prijs

1. Mareille van Geel-Schröder, Girl Scout (Quasimodo van de Molendreef)

2. Jarno Hesselink, Fhera (Boss)

3. Miranda Spronk Rienties, Golden Christien (Vaillant)

 

Progressief Stal De Weaver Prijs

1. Miranda Spronk Rienties, Golden Christien (Vaillant)

2. Carlos De Mollinedo, Fergus (Sydney)

3. Sander Geerink, Primeval Extase (Lupicor)

 

Veenstra (L) en Burgwal (M) in topvorm

Hilde Veenstra en Rieanne Burgwal wisten allebei de beide parcoursen in hun klasse te winnen. Dat betekent nog wat voor de finales later deze week!

M groep 1 tweefasen Mijnheer Truck Banden bv Prijs

1. Rieanne Burgwal, Don Way (Silverstone)

2. Stijn Roelink, Fireball (Zirocco Blue)

3. Willem Greve, Gangster (Ukato)

4. Bjorn Egberink, Naughty Boy (Numero Uno)

5. Sander Geerink, Cala Z (Cachas)

6. Vincent Geerink, Ice Breaker EB (Action Breaker)

 

M groep 1 progressief Watermolen Equine Allround Prijs

1. Rieanne Burgwal, Don Way (Silverstone)

2. Hilde Veenstra, Bikker K (Taloubet K)

3. Coen van Haarst, Heartbeat

4. Mareille Engbers, Ich bin ein Loma (Lyjanero)

5. Stijn Roelink, Fireball (Zirocco Blue)

6. Rowan van Leijenhorst, Inka-M (Bustique)

 

Klasse L groep 3 tweefasen Coulisse BV Prijs

1. Hilde Veenstra, After Pleasure Toltien (For Pleasure)

2. Marit Leegte, Ladina (Landprinz)

3. Danny Schaper, In the Air (Air Jordan Z)

4. Danny Schaper, Icole (Denzel van het Meulenhof)

5. Chesco Westerman, Up to You (Guidam)

6. Joukje Laarman, Holiday (Bernini)

 

Klasse L groep 3 progressief Bolk Transport BV / CTT Prijs

1. Hilde Veenstra, After Pleasure Toltien (For Pleasure)

2. Gert van den Hof, Ibiza (Big Star jr.)

3. Hilde Veenstra, Beverly (Baloubet du Rouet)

4. Danny Schaper, Cillow (Canabis Z)

5. Gert van den Hof, It's a Pracht VDL (Zirocco Blue)

6. Rowan van Leijenhorst, Iepje-M (Zambesi)

Willem Greve: ‘Warme herinneringen aan Indoor Wierden’

Van de fancy wereldbekerwedstrijd CSI5* Lyon naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve uit Markelo kreeg last minute een uitnodiging om afgelopen weekend af te reizen naar Frankrijk om met zijn beste paarden mee te strijden op topniveau. Op zondagavond vloog hij terug en komende dagen laat hij zijn ‘ruwe diamanten’ ervaring opdoen in Wierden.

 

Indoor Wierden is afgelopen zaterdag van start gegaan met het landelijk springen en ontvangt van woensdag tot en met zaterdag springruiters van heinde en ver. Het evenement staat elk jaar op de kalender van Willem Greve, die vorig jaar de beste ruiter was door de drie finalerubrieken te winnen waaronder de Grote Prijs. We hebben een paar vragen voor hem.

 

Willem, als je aan Indoor Wierden denkt, denk je aan…

“Aan nostalgie. Dat is Indoor Wierden. Ik reed er al met de pony’s. Ik heb er warme herinneringen aan. Het was een concours waarvoor iedereen in de rij stond, waar iedereen graag wilde rijden. Maar helaas heeft Wierden heel veel last van moordende concurrentie van nieuwe internationale wedstrijden en modernere accommodaties. Vroeger was Wierden een megahal, tegenwoordig kun je er wel wat aan opmerken in vergelijking met de accommodaties als De Peelbergen en Opglabbeek. Het is een wat moeilijke hal, maar wel heel leerzaam met altijd apart hindernismateriaal. De vereniging probeert elk jaar te verbeteren wat in hun macht ligt en daar heb ik ook veel waardering voor.”

 

Wat zijn je mooiste momenten van Indoor Wieren?

“Ik heb drie keer de Grote Prijs gewonnen, maar ook bij de jeugd en de pony’s. Dat was echt een happening. Julian Kraay won de Twente Cup met Freule, ik bij de pony’s. Dat is ook al weer 25 jaar geleden. Wierden was hét concours. Het is jammer dat de tand des tijds zich een beetje heeft ingehaald. Als ik in België zou wonen met al die mooie hallen om de hoek, had ik hier misschien ook niet gereden, maar Indoor Wierden heeft iets. De gezelligheid, de sfeer. En het leerzame aspect voor de paarden.”

 

Wat verwacht je op persoonlijk vlak van deze editie?

“Ik rijd de komende dagen landelijk mee. Voor het internationaal tweesterren heb ik Formidabel en Faro, twee achtjarigen die na een goed seizoen twee maanden vakantie hebben gehad. Gogo gaat mee voor de eensterren rubrieken en tussendoor kan ik mooi naar huis om de thuisblijvende paarden te rijden. Wat de prestaties betreft, dat valt nog te bezien. Dat ik vorig jaar drie finales won was hartstikke mooi, maar zoiets evenaren zal moeilijk worden.”

 

De eerste internationale rubrieken worden woensdagavond verreden en daarvoor komen ruiters uit dertien verschillende landen. Uit Canada, Amerika, China, Japan, Tsjechië, Finland en Estland, maar ook bijvoorbeeld Spanje, Zweden, Ierland, Engeland en Duitsland. De olympische topruiter Rolf-Göran Bengtsson is ook van de partij. Ze krijgen stevige concurrentie van de Nederlandse ruiterploeg met onder andere Robert Vos, Remco Been, Sander Geerink, Pim Mulder, Peter Olthof, Hendrik-Jan Schuttert en Sjaak Sleiderink.

 

Op vrijdagavond is er weer spektakel op Indoor Wierden met het teamspringen en het Klein Kromhof Puissance springen over de hoge muur. De Amsterdamse volkszanger Peter Beense treedt tussendoor op. De 1.45m Grote Prijs wordt op zaterdagavond verreden. 

 

Auteur: Wendy Scholten
Foto: FotoTrailer

Dank aan Firma van der Kolk & Bouwbedrijf Hofman

 Eric ten Cate & Lacoste op 1.30m niveau. Foto FotoTrailer
Eric ten Cate & Lacoste op 1.30m niveau. Foto FotoTrailer

De werkzaamheden vlotten voor Indoor Wierden 2018! Ontzettend blij met de inzet van de kranen en personeel van Van der Kolk Infra en Bouwbedrijf Hofman

 

Komende zaterdag springen de eerste paarden alweer hun eerste landelijke rubrieken op Manege De Vossenbos!

 

Bekijk de foto's van de opbouw hier op onze Facebook pagina.

 

 

‘Indoor Wierden uniek evenement’

Op Manege de Vossenbos in Wierden wordt hard gewerkt om de binnenhal op te knappen. Deadline is Indoor Wierden, het internationaal en landelijk springconcours dat op zaterdag 3 november van start gaat. “Alweer de 42e editie. Indoor Wierden is echt een begrip en we werken er hard aan om het evenement op de kaart te houden”, vertelt Edwin Maatkamp, die voor het tweede jaar op rij voorzitter is.

 

Plusje

Met alle internationale springconcoursen die in binnen – en buitenland als paddenstoelen uit de grond schieten, kunnen springruiters tegenwoordig overal aan de start. Indoor Wierden merkt de concurrentie. Het aantal deelnemers was de laatste jaren iets minder en er moest in de begroting gesneden worden. “Maar gelukkig hadden we vorig jaar weer een schitterende editie waar we ook nog een financieel plusje uithaalden.”

           

Vernieuwingen
De spanten in de piste zijn geschilderd, de bakwand is vernieuwd, net als het plafond. “Het VIP-gedeelte is ook wat aangepakt en alles wordt wat opgefleurd. We hebben nog veel meer wensen, maar daar is het geld momenteel niet voor. Wie weet op een ander tijdstip.”

 

Twee rankingproeven 

Indoor Wierden biedt dit jaar opnieuw twee Longines rankingproeven, waarin 25.000 euro te verdelen is, het sensationele Kromhof Houtvezel Puissance springen op vrijdagavond en voorafgaand de teamwedstrijd. De feestavonden krijgen een upgrade, want naast een DJ treden er artiesten op.

 

Geen menavond

De menavond op zaterdag 3 november gaat niet door. “Erg jammer, want er kwam veel publiek op af maar de datum was deze keer niet gunstig. Er zijn dat weekend teveel internationale menwedstrijden.” Daarmee wordt de springwedstrijd klasse L van de zondag verschoven naar de zaterdag.

 

Doorzetten

De internationale springrubrieken worden van woensdagavond 7 november tot en met zaterdagavond 10 november verreden. Vorig jaar won Willem Greve de drie belangrijkste finaleproeven en opperde hij en public om Indoor Wierden te blijven ondersteunen. “Indoor Wierden heeft last van de internationale concurrentie, maar we hebben dit weekend allemaal gezien hoe mooi Indoor Wierden is. Ik hoop dat we het concours met elkaar en de vereniging kunnen voortzetten, want het is toch een uniek evenement.”

 

Auteur: Wendy Scholten
Foto: FotoTrailer

 

 

 

Heerlijke ontbijt dankzij Pandriks en Rikkert Afbouwgroep

Pandriks Bake Off uit Meppel sponsort voor het tweede jaar op rij hun heerlijke broodjes tijdens Indoor Wierden. Rikkert Afbouwgroep sponsort het resterende ontbijt voor de springruiters, grooms en vrijwilligers.

 

Pandriks Bake Off maakt gebruik van een uniek productieproces waarbij het deeg gemiddeld 24 uur rijst resulteert in pure, uitstekend verteerbare broodproducten. Het brood wordt gemaakt van uitsluitend 100% natuurlijke ingrediënten en wordt gebakken in een stenen oven.

Nieuw: Kinderopvang tijdens Indoor Wierden

Papa en mama de handen vrij om van de paardensport te genieten, de kids lekker aan het spelen in 'Kinderopvang Alle Tijd'. Indoor Wierden heeft voor het eerst een kinderopvang voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar.

 

In een verwarmde partytent van 6x3 meter hebben wij volop vermaak voor de kids. TV, films, boeken en gezelschapsspellen. Je kan er ook zitten knutselen, tekenen, verven, lezen of met ander speelgoedspelen.

 

Ook zijn er hobbelpaarden, auto's, barbies, een keukentje en winkeltje om mee te spelen. 

 

Er is een commode om te verschonen aanwezig, er zijn veiligheidskinderstoelen waarin de kleintjes kunnen eten en voor de allerjongsten zijn er zelfs een campingbedje aanwezig om in te slapen en een box om in te spelen.

 

De vergoeding is 10 euro per kind per uur. 

Voor meer info kan u contact opnemen met Henriek Wagt:

06-51517546

kinderopvangalletijd@gmail.com

** Geannuleerd ** Inschrijving Menavond Indoor Wierden geopend

Koos de Ronde won in 2017 de Menavond van Indoor Wierden. Foto Digna Meulman-Rensink
Koos de Ronde won in 2017 de Menavond van Indoor Wierden. Foto Digna Meulman-Rensink

Op zaterdagavond 3 november vindt de populaire menavond plaats tijdens het nationale en internationale springconcours Indoor Wierden. De inschrijving voor de rubriek tweespan paarden is inmiddels geopend.

Het programma loopt van ca. 19.00 tot 22.00 uur. Er zijn zowel binnen als buiten ruime losrijmogelijkheden en er is stalling aanwezig, waar kosteloos gebruik van gemaakt kan worden. Er wordt geen inschrijfgeld gevraagd.

 

De organisatie is in handen van internationaal vierspanrijder Herman ter Harmsel, het parcours wordt ontworpen door internationaal parcoursbouwer Arjan Kleinjan.

 

De wedstrijd bestaat uit twee omlopen over hetzelfde parcours voor alle deelnemers. De startvolgorde van de tweede omloop is de omgekeerde volgorde van de uitslag van de eerste omloop. De beste rijder start dus als laatste. De resultaten van beide manches worden bij elkaar geteld om de uitslag te bepalen.

 

Er wordt gereden volgens het FEI Wereldbekerreglement.

 Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

 

 

HEM Groep verzorgt ook bodem Indoor Wierden

De bodem tijdens Outdoor Wierden, Dutch Youngster Festival en Indoor Wierden zal er vanaf nu perfect bijliggen. Het slepen zal verzorgd worden door Hem Groep uit het Overijsselse Radewijk.

 

Een goed geëgaliseerde bodem is van groot belang tijdens (inter)nationale springsport en daarvoor heb je het juiste materiaal en kennis voor nodig. Hem Groep is een expert hierin.

 

Hem Groep is gespecialiseerd in het aanleggen, verbeteren en de onderhoud van bodems in rijbanen. Tevens richten ze zich op machinehandel, draglineschotten en machineverhuur. 

 

Bekijk hier de website

GP-winnaar Willem Greve: ‘Je maakt niet vaak van zulke weekenden mee’

Willem Greve scoorde een hattrick op Indoor Wierden die wereldwijd zelden vertoond wordt. Hij won alle internationale finaleproeven, beginnend in de 1.40m Medium Tour finale op vrijdagavond en gevolgd door de CSI1* Grote Prijs en de CSI2* Grote Prijs op zaterdagavond. Wierdenaar Remco Been, vorig jaar winnaar, reed ook met het mes tussen de tanden en werd derde in de slotproef.

 

De 1.45m NIJWA Groep Grote Prijs, waar veel publiek op afkwam, telde 41 deelnemers en daarvan kwamen er acht terug voor de barrage. Albert Zoer, die drie rubrieken had gewonnen, gaf als een padvinder op Heechhiem’s Cancun VDM (v. Balou du Rouet) de kortste route aan richting de eerste prijs van 6.250 euro, maar werd in de dubbelsprong afgestraft met twee balken en zou achtste worden in 36.65.

 

Uiteindelijk bleek dat het niet veel sneller kon, getuige de winnende 36.28 van Willem Greve op Elke Maria M (v. Cornet Obolensky). Alleen Sjaak Sleiderink dook nog iets onder die tijd, maar zijn bravour strandde ook in de dubbelsprong waar hij met Ivan R (v. Apple Juice) niet goed bijkwam en daardoor zesde werd.

 

Vier dubbel nul 

Er waren maar vier ruiters die opnieuw foutloos bleven. De winsom van het vosmerrietje Kalence Flying werd met 5.000 euro verhoogd, nadat Jonathan Gordon met haar tweede werd. De Ier heeft nog een periode op de stal van Hank Melse in Winterswijk gereden, waar de nummer drie Remco Been nu voor rijdt. Been, ook al winnaar van drie internationale rubrieken dit weekend, pakte 3.750 euro mee op Esminka (v. Contador). Gerben Morsink uit Beuningen werd vierde op Rapidash (v. Chaqui Z), voor Wierdenaar Robert Vos die tussen een internationaal concours in Oldenburg en Wierden heen en weer pendelt.

 

“Ja, je maakt niet vaak van zulke weekenden mee”, reageert Willem Greve nuchter. “We weten allemaal dat de hal van Wierden niet makkelijk is om in te rijden, maar ik heb er rondjes genoeg gereden. Het maakt mij niet meer uit”, lacht hij, wijzend naar de jarenlange trouwe deelname aan Indoor Wierden. 

 

Uniek evenement

Willem Greve bedankte en public jurylid Joop van Dijk uit Wierden, die vanwege zijn leeftijd afscheid neemt als internationaal jurylid. “Een heel trouwe jury met het hart op de goede plek voor de sport. Hij heeft me wel eens berispt maar het is toch goed gekomen”, geinde hij. “Ook het publiek bedankt dat jullie in groten getale zijn gekomen. We hebben het er deze dagen over gehad dat Indoor Wierden last heeft van de internationale concurrentie, maar we hebben gisteren en vandaag allemaal gezien hoe mooi Indoor Wierden is. Ik hoop dat we het concours met elkaar en de vereniging kunnen voortzetten, want het is toch een uniek evenement.”

 

Ondertussen toonde Elke Maria M haar ongeduldigheid en kon ze haar energie kwijt in de ereronde. “Het is een merrie met alle mogelijkheden”, vertelt de winnaar. “Maar ze is wel heel delicaat. Je moet haar het idee geven dat ze haar eigen weg kan gaan en niks afdwingen. Of ik haar dan in het bos rijd thuis? Ha, nee, dat wil ze niet. Dan liggen we samen in de bosjes. Ze begint het nu goed te doen. Die vindt haar weg wel in de toekomst. Toen Marc Houtzager, Leon Thijssen en ik haar twee jaar geleden kochten, was ze nog maar zes jaar en kende ze niks. M’n paarden hebben hier veel geleerd.”

 

Wensenlijstje 

Het bestuur van Indoor Wierden heeft een wensenlijstje voor komende edities. “Een vernieuwde accommodatie zou het mooiste zijn, maar dat is financieel niet haalbaar. Ik vergelijk het met een groeituin. Klein beginnen en stapje voor stapje uitbreiden. We willen de hal graag vergroten en we moeten ideeën met commissies uitwerken. Onze kracht is dat het verenigingswerk is en dat er hier een unieke sfeer hangt. De woorden van Willem Greve doen ons wel wat. Die weet wel waar hij over praat, hoeveel inspanningen het kost om een concours te organiseren. De goodwill is er wel, iedereen doet het voor de paardensport. Het is nu hoogste tijd om het een en ander te upgraden”, vertelt wedstrijdleider Henk Ekkelenkamp.

 

 Auteur: Wendy Scholten 

Willem Greve pakt ook CSI1* Grand Prix

Willem Greve en Ficardi B (Zirocco Blue). Foto FotoTrailer
Willem Greve en Ficardi B (Zirocco Blue). Foto FotoTrailer

Na de Medium Tour finale gisteravond won Willem Greve vanavond ook de CSI1* Grote Prijs met deze zevenjarige Ficardi B (v. Zirocco Blue). In de barrage met 14 deelnemers finishte Greve in 34.84 seconden. Sjaak Sleiderink passeerde in 35.67 seconden de finishlijn met Ferrero (v. Singapore) en werd tweede in deze Rikkert Afbouw Groep Prijs.

 

Amber Meijer pakte de derde prijs met Feline HBC (v. Cantos). Hessel Hoekstra werd vierde met Corvall (v. Clarimo), voor Bart Bles op Nickoletta E (v. Nintender).

Z-finale voor Wendy Ligtenberg

Wendy Ligtenberg met Radorette VVD (v. Corland). Foto FotoTrailer
Wendy Ligtenberg met Radorette VVD (v. Corland). Foto FotoTrailer

Na een geweldige barrage met tien Z-finalisten kwam Wendy Ligtenberg als winnares naar boven. Ze won met Radorette VVD (v. Corland) de Twente Personeelsdiensten - Gemeente Wierden Prijs in een tijd van 29.30 seconden.

 

Met 31.45 seconden werd Pim Mulder tweede met BCO Milton Z (v. Mylord Carthago). Met Germeta W (v. Mr.Blue) finishte Minka Haverkamp als derde, voor Vincent Geerink op Glorieus GR (v. Lucky Boy) en Hendrik-Jan Schuttert op Guru.

Joey Lansink wint 1.25m Mercedes Baan Prijs

Joey Lansink en Eurocool's Elstar (v. Diamant de Semilly). Foto FotoTrailer
Joey Lansink en Eurocool's Elstar (v. Diamant de Semilly). Foto FotoTrailer

In de Mercedes Baan Prijs op 1.25m niveau is Joey Lansink de beste gebleken op Eurocool's Elstar (v. Diamant de Semilly).  In een barrage met 19 deelnemers finishte hij in 36 seconden, 1,4 seconde sneller dan het Ierse toptalent Jonathan Gordon op Lanxima (v. Falkenhof's Lancer).

 

Josephine Decker won de derde prijs op Atlanta HH (v. Contendro I). Julian de Boer finishte als vierde op Guinniss (v. Lucky Boy), voor Marieke Houtman op Caboauw du Vliest. Joey Lansink trakteerde zich ook nog op een zesde prijs met Farmer's Apple (v. Winningmood van de Arenberg).

Dennis van den Brink blijft Remco Been voor in 1.35m

Dennis van den Brink op Frasier (v. Carambole). Foto FotoTrailer
Dennis van den Brink op Frasier (v. Carambole). Foto FotoTrailer

Remco Been was de huizenhoge favoriet om het 1.35m direct op tijd om de Orange Clover - Algerak Prijs te winnen na twee eerdere zeges op Dymendy (v. Quasimodo van de Molendreef), maar het werd Dennis van den Brink.

 

Dennis won de rubriek en daarmee 425 euro met Frasier (Carambole x Padinus), die als jong paard nog verkocht werd via de Sale of the Rising Stars van vader Teus van den Brink. Indoor Wierden is zeer succesvol voor de stal, want gisteren won Mark van den Top het Puissance springen met Diabolo en werd een oude bekende derde in het Puissance.

 

Remco Been pakte een knappe tweede prijs mee op de zeer competitieve merrie Dymendy. Mel Thijssen werd derde op Dosja (v. Nintender), voor deelnemers uit Japan en Polen.

Mark van den Top wint Puissance over 2.10m hoge muur

Mark van den Top en Diabolo sprongen als enige foutloos over de 2.10m hoge muur. Foto FotoTrailer
Mark van den Top en Diabolo sprongen als enige foutloos over de 2.10m hoge muur. Foto FotoTrailer

De vrijdagavond werd afgesloten met de spectaculaire Klein Kromhof Houtvezels Puissance, waarbij de muur in de laatste ronde op maar liefst 2.10m stond. Quote Zavaan van Charlotte Philippe kwam niet goed uit en stopte, waarna de Belgische amazone zich terugtrok.

 

Mark van den Top op Diabolo, Puissance-winnaar op CSI Ommen, vocht zich er foutloos overheen en daarmee zou hij 1.000 euro winnen. Hendrik-Jan Schuttert en Bangelo sprongen namelijk een blok uit de muur en werden tweede.

 

De Puissance-zege is opnieuw een groot succes op Indoor Wierden voor Stal van den Brink waar Diabolo van is, net als dat Teus van den Brink mede-eigenaar is van Formidable die met Willem Greve de 1.40m Medium Tour finale vanavond won. Quote Zavaan is ook een bekende, want deze is ook nog in eigendom geweest van Teus en gereden door Dennis van den Brink. Hij sprong zijn eerste 1.60m parcoursen in de Emiraten, waarna hij met Denis Lynch op het hoogste niveau uitkwam en nu voor België uitkomt..

 

Indoor Wierden 2017 sluit zaterdag af met de Z-finale en vier internationale rubrieken, waaronder de CSI1* Grote Prijs om 17.00 uur en de CSI2* Grote Prijs die om 20.00 uur begint. De toegang is gratis. Alleen voor het parkeren wordt 3 euro gevraagd.

 

1.40m finale-winnaar Willem Greve: ‘Nog gedacht om geen barrage te rijden’

Willem Greve met Formidable (v.Carambole), winnaars van de Roelofsen Horsetrucks Prijs. Foto FotoTrailer
Willem Greve met Formidable (v.Carambole), winnaars van de Roelofsen Horsetrucks Prijs. Foto FotoTrailer

De Medium Tour-finale op Indoor Wierden is vrijdagavond gewonnen door Willem Greve en de zevenjarige toekomstbelofte Formidable (v. Carambole). Het had niet veel gescheeld of Willem Greve was de ring niet eens ingereden. “Er waren in dit 1.40m negentien foutlozen. Met zoveel nullers heb ik nog gedacht om geen barrage te rijden. Maar anderzijds: als ik een strakke rit rijd heeft mijn merrie daar niets van te lijden.”

 

En strak was die barrageronde. Waar iedereen zichtbaar om een snelle tijd streed, koerste Greve in beelschone stijl naar de snelste tijd van 36.74 seconden. Eric ten Cate kwam daar met 37.14 het dichtst in de buurt en werd tweede in deze Roelofsen Horsetrucks Prijs op Bleu Sky (v. Mr. Blue), voor Marwin van den Nieuwenhuijzen op Eton (v. Clinton) en Bas van der Aa op Davinci (v. Arpeggio).

 

“Als je maar op een goed paard zit he?”, complimenteert Greve de merrie waarmee hij op het WK jonge springpaarden in 2015 brons won en in 2016 vierde werd. “Het is een modern springpaard. Heel lichtvoetig. Net een volbloed. Nu de parcoursen hoger worden, wordt het alleen maar makkelijker. Echt een compleet Grand Prix-paard voor de toekomst. Heel intelligent en met heel veel overzicht. Die fluit volgend jaar als ze acht is over de dikste proeven.”

 

Veel concoursen loopt Formidable, die in mede-eigendom is van Teus van den Brink, niet. “Ze liep van de zomer op Outdoor Gelderland al met de ogen dicht naar de tweede plek in de 1.40m finale. Wat moet die nog op concours? Gewoon fit houden. Ze moet ouder en sterker worden en schik houden aan het spelletje. Die neem je niet vaker dan eens in de maand of twee maanden mee op concours”, legt Willem Greve uit.

 

“Natuurlijk is dat per paard verschillend en moeten andere paarden juist weer vaker lopen, maar deze hoeft dat niet.  Ja, het is wel heel verleidelijk om zo’n goeie elke week mee te nemen. Ik houd van de sport, maar je moet aan het welzijn van je paard denken. Wat is het beste voor je merrie? Het beetje verstand dat je hebt probeer je te gebruiken. Een rondje Z rijden op een landelijk concours voegt bij haar niks toe. We hebben ons vizier op volgend jaar als ze acht jaar is. Je moet rustig blijven bij zo’n aparte. Die gaat straks de dikste Grote Prijzen lopen. Met mij of met een ander, want ook deze zal een keer vertrekken. Teus en ik moeten van de handel leven, maar wanneer is het goede moment?”

 

Indoor Wierden staat nog elk jaar in de wedstrijdkalender van Greve en hij sponsort ook een rubriek. “Ik kom hier al van kinds afaan. Zo’n concours wil ik graag ondersteunen. Vroeger stonden we in de rij om hier naar toe te gaan en zo’n vijf tot acht jaar geleden was er altijd een wachtlijst, maar het aantal deelnemers dit jaar valt wat tegen. Er zijn ook zoveel concurrerende concoursen met betere faciliteiten. Je wordt al snel als evenement links en rechts voorbijgestreefd als je niet meegaat. Feit is dat het een moeilijke hal is. Daar kan niet iedereen mee overweg. Ik zie het juist als een heel leerzame bak in het opleidingsproces van mijn paarden. Heb ik ze dressuurmatig wel echt goed voor elkaar? De hindernissen volgen elkaar snel op. En dan die donkere hoeken en aparte hindernissen die je niet overal ziet. We hebben het er onderling wel over hoe we Wierden weer aantrekkelijk kunnen maken voor de ruiters. Moet je kijken hoeveel publiek er vandaag en morgen wel niet is…”

 

Auteur: Wendy Scholten

 

Sven Peters wint 1.20m HB Koeltechniek Prijs

Sven Peters en Dolce Vita (Laurius W). Foto FotoTrailer
Sven Peters en Dolce Vita (Laurius W). Foto FotoTrailer

Jeugdruiter Sven Peters is de nummer één in de HB Koeltechniek Prijs op 1.20m niveau. Hij reed met Dolce Vita, een Hosteiner merrie van de hengst Laurius W.  In dit direct op tijd bleven ze 1,5 seconden voor op Marwin van den Nieuwenhuijzen op Gigi-Carmen (v. Bacardi VDL).

 

Koen Westendorp werd derde op Comme Prevu (v. Comme il Faut), voor Amanda Slagter met Gogo (v. Zirocco Blue). De topvijf werd gesloten door Charlotte Philippe op Jokinal de Litrange Cix (v. Indoctro).

Remco Been gaat gelijk op met Albert Zoer: 3 zeges tot nu toe

Remco Been en Dymendy (Quasimodo van de Molendreef). Foto FotoTrailer
Remco Been en Dymendy (Quasimodo van de Molendreef). Foto FotoTrailer

Nadat Albert Zoer vanochtend zijn derde zege boekte, ging Remco Been direct daarna voor zijn derde winst in de Kuipers Logistics - BWG Stables Prijs op 1.35m niveau. Hij won de rubriek met Dymendy (v. Quasimodo), gisteren ook al het beste paard in het 1.35m.

 

Marriët Hoekstra werd tweede op Empire N (v. Namelus R), voor Pim Mulder op Ecanto J (v. Canturano). Rink-Jan Dijkstra pakte de vierde prijs op Ferna. Bart Bles werd vijfde met Domino van Lange Weeren (v. Chin Chin).

Albert Zoer scoort met drie verschillende paarden

Albert Zoer en Freedom (v. Larino). Foto FotoTrailer
Albert Zoer en Freedom (v. Larino). Foto FotoTrailer

Albert Zoer rijdt de ene 'masterclass' na de andere. Vandaag won hij de H&H Stables - Willem Greve Prijs, zijn derde zege deze week en dat met drie verschillende paarden. In dit 1.30m had hij Freedom (v. Larino) gezadeld. Lennard de Boer werd tweede met Falanita (v. Corland). 

 

Marriët Hoekstra, gisteravond nog tweede in de 1.45m rankingproef, pakte nu een derde prijs met Luimstra's Excel (v. Mr.Blue). Savannah Brandes werd vierde met Nosebreaker (v. Carthino Z), voor Amber Meijer op Feline HBC (v. Cantos).


Location:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2019@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)