Veldhuis en Schuttert geven show weg op vrijdagavond

De vrijdagavond van Indoor Wierden is misschien wel de meest bijzondere avond van het evenement. Rijendik publiek, sport van de bovenste plank, de race tegen de klok in de teamwedstrijd en het krachtsvertoon over een gigantische muur. Ruiters zijn dan nog net even meer gebrand op een overwinning en als dat lukt, dan wordt daar natuurlijk op geproost. Steven Veldhuis won de 1.40m Medium Tour finale. Hendrik Jan-Schuttert won samen met een Duitse amazone het Puissance springen over een hoogte van maar liefst 2.10m.

 

Steven Veldhuis bleef de internationale concurrentie maar net voor in de Medium Tour finale om de Roelofsen Horsetrucks Prijs. De Duitser Johannes Ehning, jongere broer van topruiter Marcus, mocht het langst van de leiding genieten totdat de Zweedse Malin Parmler op Freedom (v. Astrello) onder zijn tijd dook. Steven Veldhuis uit Haaksbergen reed er nog een beetje tijd vanaf met de schimmelmerrie Elba-Montanja (v. Berlin). Remco Been, Willem Greve en Rolf-Göran Bengtsson werden vierde, vijfde en zesde.

 

Mooi parcours

“Daar ben ik blij mee”, vertelt Steven Veldhuis. “Het was ook wel een mooi gebouwd parcours, mooier dan de eerdere parcoursen die hier deze week stonden. Dat zag je ook wel terug: 18 van de 55 in de barrage maar dat geeft niet. Het werd een mooie finale met echte snelheidsduivers en veel publiek. Je weet ook van tevoren dat Indoor Wierden niet heel makkelijk is. Ze zeggen niet voor niets: Als je hier kan rondkomen, dan kan je overal rijden.”

 

Veldhuis rijdt de merrie sinds half augustus voor haar fokster Brenda Keukenkamp uit Lochem. “Daarvoor liep ze in Duitsland, maar ze wilde haar graag wat dichter bij huis hebben. Het is een paard met een heel goede instelling en kwaliteit. Die kun je lekker laten galopperen zonder dat ze te vlak wordt. Ik had niet gedacht dat we zouden winnen, want naar de dubbelsprong reden we één pas teveel.”

 

Elba-Montanja presteert in elk geval al heel constant. “Ze zit vaak in de prijzen. Wat het doel is? Punten halen in het 1.50m. Dat is de opdracht die ik meegekregen heb. Daarna gaat ze de fokkerij in.” 

Puissance 

In het Klein Kromhof Houtvezels Puissance springen stond de eerste muur al op 1.60m hoogte en daar reden twaalf dappere deelnemers op af. Uiteindelijk bleven er drie over die de 2.10m hoge muur mochten proberen. Bas van der Aa viel met Davinci (v. Arpeggio) af door een fout en werd derde. Hendrik-Jan Schuttert op Bangelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en de Duitse Christina Thomas op Caddle (v. Casir ASK) sprongen foutloos en besloten de eerste plek te delen, goed voor 875 euro elk.

 

Drie dames 

De overige internationale winnaars op vrijdag waren de Britse Annabel Shields op Creevagh Carisma in de 1.35m Kuipers Logistics / Stal Wiefferink Prijs, Hester Klompmaker VWD (v. Zirocco Blue) in de 1.30m H&H Stables / Willem Greve Prijs en Jessie Wiefferink op Kentucky’s Picobello (v. Mr. Blue) in de 1.20m Sloof Pannendekkers Prijs.

 

Indoor Wierden maakt zich op voor de slotdag op zaterdag 10 november met vijf springrubrieken op de agenda, waarvan de 1.45m NIJWA Groep Grote Prijs om 20.00 uur.

 

Auteur: Wendy Scholten

Foto's: FotoTrailer

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)