Conor Drain klopt Willem Greve in 1* Grote Prijs

De eenster Grote Prijs van Indoor Wierden om de Rikkert Afbouwgroep Grote Prijs kreeg een regionaal tintje. De in Tubbergen wonende Ier Conor Drain won de proef, Willem Greve uit Markelo werd tweede en de in Wierden wonende Britt Wiefferink en Remco Been finishten als derde en vierde.

 

In de 1.35m finale voor de CSI1* deelnemers kwamen er 8 van de 38 terug voor de barrage. De pas 18-jarige Britt Wiefferink, zus van de 16-jarige Jessie die deze week twee internationale 1.20m rubrieken won, zette met Esminka (v. Contador) een mooie tijd neer. Willem Greve dook er toch ruim vier seconden onder op Gogo (v. VDL Zirocco Blue), maar Conor Drain kon het nog sneller op Fieldmaster (v. Numero Uno).

 

“Ik zag alleen de laatste lijn van Willem en ik zei: ik ga daar alles of niks geven en dat is gelukt”, lacht Conor Drain die deze week ‘al een keer of zeven, acht’ in de prijzen zat. “Ja, Wierden ligt me wel. Zowel binnen als buiten, want van de zomer wonnen we hier een rankingproef.” 

 

Zijn paarden mochten zes weken lang een stapje terug doen. “Die gingen zo hard. Fieldmaster liep vorig jaar zijn eerste 1.20m parcours en sprong van de zomer al drie rankingproeven. Die was ook wel moe. Vandaar dat ik landelijk wat Z en ZZ heb gereden. Op z’n tijd een stapje terug is denk ik wel belangrijk.”

 

De vijfde prijs ging naar Kevin Beerse op Gilona AO (v. Zavall VDL). Vincent Geerink trok met zijn voet de staander van de laatste hindernis om in de barrage met Beaumont (v. Vermont) en zakte naar de zesde plaats. 

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)