Winnaar Sander Geerink: ‘Had het 'n beetje opgegeven'

 Sander Geerink en Donner Ik (v. Deauville van T&L). Foto FotoTrailer
Sander Geerink en Donner Ik (v. Deauville van T&L). Foto FotoTrailer

De 42eeditie van Indoor Wierden is voor de familie Geerink uitstekend van start gegaan. Sander Geerink won woensdagavond de 1.40m PS Nederland BV Prijs en zijn jongere broer Vincent werd vijfde in een internationaal gezelschap. Daarmee is Sander is op herhaling, want in 2016 opende hij het concours ook al met een overwinning. “Alleen bleef het er daar toen bij en hoop ik nu op nog wat mooie resultaten”, lacht de ruiter uit Gelselaar.

 

De toptien met maar liefst zeven verschillende nationaliteiten, waaronder ruiters uit Japan en Finland, tekent het internationale springgeweld dat naar Wierden is afgereisd. De Belg Thierry Goffinet werd tweede, voor de Brit Jonathan Dixon en de Ier Cameron Hanley. “Toch heb ik voor m’n gevoel niet heel snel gereden. Ik heb een gruwelijk snel paardje. Ik had steeds de eerste afstand en pakte een paar keer een korte bocht. Dat was het. Niks geks gedaan, maar ik wist wel dat we kans maakten. Donderdagavond rijd ik hem in de 1.45m ranking proef en zaterdagavond in de Grote Prijs.”


‘Beetje opgegeven’

Sander Geerink’s troef heet Donner Ik (v. Deauville van T&L), in eigendom van zijn nieuwe (Nederlandse) sponsor SF Equestrian die ook Bart Bles voorziet van internationale springpaarden. De nieuwe samenwerking kwam als geroepen. De laatste internationale wedstrijd met meerdere paarden dateerde voor Sander Geerink al van begin dit jaar. “En toen brak er een andere tijd aan. Ik verkocht mijn vier Grand Prix-paarden Robinson, Bentley, Enorm en Something Special in één maand tijd. Toen die weg waren, had ik er niet heel veel schik aan om internationaal te rijden. Ja, ik ben nog wel met één paard in Geesteren geweest, omdat dat dichtbij is. Maar ik had het een beetje opgegeven. Normaal komt er altijd wel iets nieuws, alleen duurde het nu wat langer. Maar sinds anderhalve maand ben ik weer aan het rijden. Een mooie kans!”

 

Niet voor verkoop

Op stal staan nu drie paarden van SF Equestrian. “De bedoeling is om zover mogelijk te komen. Dat is de ambitie van de eigenaar. Bart heeft er een nieuw paard bij en voor mij kocht hij Expert, die door Sanne Thijssen is gereden. Die heb ik niet mee naar Wierden. Grand Canyon wel, die rijd ik in de Medium Tour finale. Weet je wat ook fijn is? Dat deze paarden niet verkocht hoeft te worden. Als handelaar word ik toch wel een beetje zenuwachtig als er een goed bod komt op mijn paard, maar dat hoeft niet meer.”

 

Geerink kijkt uit naar komende dagen. “Ik ben sowieso blij dat ik hier weer rijd. Een mooi en harstikke gezellig concours waar natuurlijk ook nog eens de familie van m’n vriendin woont en waar we veel bekenden zien. Ik heb wel wat met Indoor Wierden. Ga er altijd met plezier rijden.”

Siebe Kramer en Donnafugata (v. Ginus). Foto FotoTrailer
Siebe Kramer en Donnafugata (v. Ginus). Foto FotoTrailer

Siebe Kramer

In de Aan de Stegge Bouwbedrijf Goor Prijs op 1.35m niveau was er een Nederlandse topzes. Siebe Kramer op Donnafugata (v. Ginus) ging voorop, gevolgd door Gerben Morsink met Rapidash (v.Chaqui Z) en Emiel Richter op Sundance (v. Padinus).

 

Programma

Indoor Wierden vervolgt op donderdag met zes springrubrieken, waaronder de 1.45m Stal Sander Geerink Prijs op 1.45m niveau om 20.00 uur. Hoogtepunten op vrijdag zijn onder andere de finale van de Medium Tour en Puissance springen met tussendoor optredens van de Amsterdamse volkszanger Peter Beense. Het concours sluit op zaterdag af met vijf rubrieken, waaronder de kleine Grote Prijs en de 1.45m Nijwa Groep Grand Prix of Wierden.

 

Auteur: Wendy Scholten
Foto's: FotoTrailer

 

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)