Albert Zoer: ‘Mensen hier zijn enorm gemotiveerd’

Albert Zoer, die vorige week zijn Grand Prix-paard Gigolo verkocht, heeft zijn stal vol toekomsttalent. Nadat hij op CSI Salland meerdere proeven won met zevenjarige springpaarden, won hij op woensdagavond beide internationale rubrieken met weer twee anderen. Het internationaal concours Indoor Wierden had voor hem niet beter kunnen beginnen.

 

In de 1.35m Stal Robert Vos – Enterbrook Prijs won Albert Zoer met Edorette (Clinton x Corland). “Een heel fijn paard. Telkens als ik haar meeneem op concours, wint ze wel een proef”, vertelt hij over de achtjarige schimmelmerrie. In dit direct op tijd finishten ze in 57,21 seconden. Eric ten Cate zette met Blue Sky (Mr. Blue x Iroko) de klok stil in 60,32. Derde werd Rink-Jan Dijkstra met Ferna.

 

De Stal Sander Geerink  Prijs was een 1.40m tweefasen parcours. “Ik moest al als vierde starten en dat met mijn paard die zeker 1.83m meet”, vertelt Albert Zoer over Delgado (Verdi x Ahorn). “Hij heeft veel galop, maar hij kan nu ook korte wendingen draaien. Dat pakte hij zo mooi aan. En dat voor zo’n uit de kluiten gewassen paard. Ja, hij is nog slungelig maar hij stapt er heel makkelijk overheen en gedroeg zich vanavond als een echt speedpaard.” 

 

Albert Zoer met Delgado (Verdi). Foto FotoTrailer
Albert Zoer met Delgado (Verdi). Foto FotoTrailer

Super sfeer
Indoor Wierden is een perfecte voorbereiding op Jumping Indoor Maastricht waar Albert Zoer deze paarden volgende week rijdt. “Ik was hier vorig jaar weer voor het eerst geweest nadat ik hier jaren niet heb gereden. Ik heb een hoop jonge paarden die ervaring moeten opdoen en dan rijd ik net zo lief hier dan ergens in het buitenland. En weet je wat zo mooi is aan Indoor Wierden. Je krijgt hier echt het gevoel dat de mensen die dit organiseren enorm gemotiveerd zijn om het goed te doen. Dat zie ik graag. De sfeer is hier ook altijd super”, complimenteert Zoer.

 

De tweede prijs in het 1.40m was voor de net vader geworden Harrie Wiering met Billy King (v. Baloubet du Rouet), het paard van zijn vriendin Suus Kuyten. Sander Geerink werd derde met Bentley en Robert Vos vierde op Scotch (v. Stolzenberg).

 

Indoor Wierden vervolgt donderdag met vijf internationale springrubrieken en de finale voor M-ruiters. De 1.45m Grote Prijs-kwalificatie staat om 20.00 uur gepland. Op vrijdagavond is er naast het teamspringen de spectaculaire Puissance die om 22.00 uur begint. De Duitse favoriet Johannes Eiden is er ook dit jaar weer bij. Op zaterdagavond sluit Indoor Wierden af met de Grote Prijs om 20.00 uur.

 

 

Auteur: Wendy Scholten

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)