Indoor Wierden met bestuurswisselingen richting 41e editie

Met het ontbreken van een voorzitter is de aanloop naar Indoor Wierden anders dan anders, maar het bestuur is vol goede hoop over de 41e editie van 28 oktober tot en met 4 november. Talrijke springruiters van grote naam hebben aangegeven weer deel te nemen aan het inmiddels traditionele paardensportevenement in Manege de Vossenbos.

 

Na het afwaaien van Raymond Spekenbrink vorig jaar na vijf jaar voorzitterschap is er echter nog geen vervanger gevonden. Wim Blokland, voorzitter van Outdoor Wierden en Dutch Youngster Festival, sprong in de bres als interim-voorzitter maar moest afzeggen wegens ziekte en een daaropvolgende operatie. Voorlopig voorzitter is nu Edwin Maatkamp. “Daar zijn we ontzettend blij mee”, vertelt wedstrijdleider Henk Ekkelenkamp.

 

“Het technische gedeelte hebben we met elkaar wel in de vingers, maar het is fijn om een aanspreekpersoon te hebben die bovendien een stukje sponsoring weet binnen te halen. Zonder sponsoring lukt het gewoon niet om een concours als Indoor Wierden te organiseren. Zeker als je twee rankingrubrieken wil houden, waarbij je minimaal 25.000 euro per rubriek moet uitkeren aan prijzengeld”, vertelt Ekkelenkamp.

 

Springpaardenhandelaar Eric Wiefferink, Jogé Nijhof van transportbedrijf Nijhof-Wassink en Edwin Postma van AKOR Bouw en voorzitter ‘Stichting Beheer Vossenbos’ hebben de hoofden bij elkaar gestoken en vormen nu een sponsorcommissie. “Dankzij de inzet van iedereen blikken we vol goede hoop naar het komende concours.”

 

Indoor Wierden gaat op zaterdag 28 oktober van start met de spectaculaire menavond, waar de wereldtop aan menners opnieuw op afkomt. Er zijn landelijke springrubrieken en dan natuurlijk de internationale proeven van woensdag 1 tot en met zaterdag 4 november. Het teamspringen en de Puissance, de krachtsmeting voor paarden over een torenhoge muur, blijven behouden op vrijdagavond en trekken altijd veel toeschouwers.

 

De avonduren zullen zoals vanouds gezellig zijn, al verdwijnt de feesttent. “Door allerlei regelgeving en beveiliging werden de kosten zo hoog dat we hebben besloten om de feestavonden anders in te richten. Dit jaar wordt het restaurant omgetoverd in een gezellige pub”, vertelt Ekkelenkamp. Indoor Wierden wordt op zaterdagavond 4 november afgesloten met de Grote Prijs op 1.45m niveau. Vorig jaar werd deze gewonnen door ‘thuisrijder’ Remco Been.

 

Auteur: Wendy Scholten 

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)