Remco Been vervult heldenstatus in NIJWA Groep Grote Prijs van Indoor Wierden

Remco Been en Holland van de Bisschop. Foto FotoTrailer
Remco Been en Holland van de Bisschop. Foto FotoTrailer

De veertigste editie van Indoor Wierden kende een slotscenario dat niet mooier geschreven had kunnen worden. Het begon zaterdagavond met een romantisch huwelijksaanzoek van buurman Gerrit Stam aan Jet Ebeltjes en het eindigde met een sensationele barrage waarin een handvol regionale helden tegen de rest vocht om de hoofdrol. Terwijl het leek alsof het niet meer sneller kon in deze 1.45m NIJWA Groep Grote Prijs, ontpopte Wierdenaar Remco Been zich als de Twentse Max Verstappen en barstte het feest aan de zijlijn los.

 

 

“Wij gaan vandaag niet meer naar huis!”, glundert werkgever Eric Wiefferink van top tot teen. De handelsman, die zijn dochters Britt (17) en Jessie (15) in eerdere rubrieken ook al goed zag presteren, wordt massaal gefeliciteerd. “Nog nooit heeft mijn stal de Grote Prijs van Indoor Wierden gewonnen. Dit stond op mijn verlanglijstje.”

 

Remco Been kreeg de 6.250 euro niet cadeau. In de eerste ronde nam hij Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) figuurlijk onder de arm mee. Pas in de barrage begon de eigenzinnige hengst van VDL Stud zich te ontspannen en deed hij mee in de aanval die Been opende op de tijd van outsider Kevin Beerse uit het Friese Warga op Camelot (v. Harley VDL). Dat Jelmer Hoekstra, die voor de Limburgse handels- en sportstal van Leon Thijssen rijdt, ‘slechts’ derde zou worden was amper te bevatten. Hij reed een ogenschijnlijk perfecte barragerit met Quinoa des Riollets (v. Calvaro), waarmee hij afgelopen zomer nog de Grote Prijs van CSI Wierden won.  

Na CSI3* Hardelot in Frankrijk en de zege in Tubbergen is dit de derde Grote Prijs die Remco Been dit jaar met Holland van de Bisschop wint. “We zijn er even tussenuit geweest. Het ging even niet zo goed en toen ik m’n hand brak bij een val van een jong paard, hebben we helemaal een pas op de plaats moeten zetten. Hij sprong vanavond heel goed. Het is een karakterpaard, je moet hem kennen, maar hij heeft ongelooflijk veel kwaliteit!”

 

Voor de winnaar niets dan lof uit de mond van Eric Wiefferink. “Wist je dat hij alweer twaalf jaar bij mij in dienst is? Hij kwam als L/M-ruiter. Door veel te doen heeft hij heel goed leren paardrijden. Het is een gruwelijk harde werker. Hij is nog niet één dag te laat op stal gekomen. Deze zege in ‘eigen huis’ heeft hij verdiend.”

 

Meer Twentenaren gingen met een hoge klassering naar huis. Willem Greve werd vierde op de KWPN-hengst Carrera (v. Larino), Bas van der Aa werd vijfde op Cassilia (v. Casall), Wesley Mulder finishte als zevende op Twister de la Pomme (v. Darco) en Sander Geerink pakte de negende prijs mee met Robinson (v. Rubert R).

 

Sjaak Sleiderink, die met een minuscule fout tiende werd in de Grote Prijs, won eerder op de avond de CSI1* Grote Prijs.

 

Uitslag:

NIJWA GROEP GROTE PRIJS

  1. Remco Been, Holland vd Bisschop (Heartbreaker), 0/0-34.97
  2. Kevin Beerse, Camelot (Harley), 0/0-35.26
  3. Jelmer Hoekstra, Quinoa des Riollets (Calvaro), 0/0-36.22
  4. Willem Greve, Carrera (Larino), 0/0-36.90
  5. Bas van der Aa, Cassilia (Casall), 0/0-38.12
  6. Kim Hoogenraat, Caesar (Ukato), 0/0-38.92
  7. Wesley Mulder, Twister de la Pomme (Darco), 0/0-38.98
  8.  Abdelrahan Iram (EGY), Jordan Girl Z (Haarlem), 0/0-39.01
  9. Sander Geerink, Robinson, 0/4-35.07
  10. Sjaak Sleiderink, Compemento (Contender), 4

Auteur: Wendy Scholten. Overname met bronvermelding toegestaan. Foto's FotoTrailer 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)