Donderdag: Robert Vos komt 0,03 seconde te kort op Goffinet

Thierry Goffinet won donderdagavond de 1.45m ranking rubriek. Foto FotoTrailer
Thierry Goffinet won donderdagavond de 1.45m ranking rubriek. Foto FotoTrailer

Thuisfavoriet Robert Vos zag vanavond op Indoor Wierden dure honderdsten van een seconde aan zich voorbij flitsen. Dat hij in de 1.45m Roelofsen Horse Trucks Prijs 0,03 seconde langzamer was dan de Belg Thierry Goffinet kostte hem 1.230 euro prijzengeld. De topruiter uit Wierden maalt er niet om: ‘Voor mijn gevoel reed ik echt hard met Carat, maar Goffinet is ook een heel snel, aggressief ruitertje. Die gaat ook voor de overwinning.”

 

Veel internationale ruiters liepen warm voor deze rankingproef, waarbij punten voor de wereldranking en goed prijzengeld te verdienen waren, Aanvankelijk leek het parcours vrij hoog gegrepen, maar na de pauze kwamen toch een heel stel foutloze ritten en mochten er elf in de barrage van start. Robert Vos reed bijzonder sterk met zijn vertrouwde Carat (v. Cardento), die altijd in is voor een snelle rit, maar het was zuiderbuur Goffinet die hem passeerde en 6.150 euro meenam op Artuur JH Z (v. Andiamo).

 

“Ik had denk ik wat strakker moeten rijden in de bocht richting de dubbelsprong”, analyseert Vos. Gerco Schröder meldde zich als één van de laatste barrageklanten voor de derde prijs op de pas achtjarige, zeer goed springende Don Diego (v. Verdi). Suus Kuyten op Dallas du Domain Z (v. Darco) en Jur Vrieling op de KWPN-hengst Arezzo VDL (v. Chin Chin) volgden als vierde en vijfde.

 

Robert Vos heeft op Indoor Wierden na twee dagen internationaal springen al vier topvijf-klasseringen binnen. “De paarden springen goed. Dat is fijn. De ring is voor de paarden best moeilik omdat het publiek er zo dicht aan ziet, maar het is alleen maar leuk dat er steeds zoveel mensen komen kijken. Het is hier weer vanouds gezellig, waar Indoor Wierden ook om bekend staat!”

 

Indoor Wierden heeft nog twee dagen springsport in petto, met op vrijdagavond een teamspringwedstrijd, het Puissance springen over een enorme muur en het ruiterbal. Op zaterdag worden tegen de avond de afsluitende Grote Prijzen gehouden. Hoofdnummer is de 1.45m NIJWA Groep Grote Prijs om 20.00 uur.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)