Woensdag: Geerink Prijs voor Sander Geerink

Sander Geerink en Robinson
Sander Geerink en Robinson

Nog maar net terug van een springtour in Marokko of Sander Geerink en zijn paarden hebben zich alweer aangepast aan het indoorseizoen. Vanavond wonnen Geerink en Robinson (v. Rubert R) de door hun eigen stal gesponsorde 1.40m Spring- en Handelsstal Geerink Prijs en daarmee is hij alvast verzekerd van deelname aan de NIJWA Grote Prijs op zaterdagavond.

 

Enigszins verrast was Sander Geerink wel. "Snel kan Robinson wel zijn, maar een indoorpaard is het zeker niet en dit was ons eerste indoorconcours. Hij houdt niet van mensen die dicht langs de ring staan en dat waren er vanavond voor Robinson genoeg", lacht hij.

 

Sander en zijn jongere broer Vincent Geerink zijn sinds twee weken terug uit Marokko, waar zij op verschillende concoursen deelnamen. Het contrast is enorm met een evenement als Indoor Wierden. "Marokko is mooi, maar Wierden ook. Dat wil je niet missen. Alleen zijn sommige paarden nog wel moe, die mochten thuis blijven. Robinson is met al zijn ervaring nog het fitst thuis gekomen." 

 

De eerste zege is in elk geval binnen. "Morgenavond rijd ik Robinson nog in de rankingproef en daarna hoop ik hem voor elkaar te hebben voor de Grote Prijs. Wat mijn kansen zijn? Dat weet je maar nooit met paarden. Hij sprong vanavond goed, maar als je denkt dat je het voor elkaar hebt kan het maar zo weer anders zijn", vertelt Sander Geerink, die snel thuis was. Hij woont al jaren samen met zijn vriendin in Wierden, al zijn er verhuisplannen. "Ik heb tegenover onze stal in Gelselaar een oude boerderij gekocht die verbouwd moet worden. Daar hopen we volgend jaar te wonen."

 

De tweede prijs in het 1.40m springen ging naar Gerben Morsink met Clintino (v. Clinton), voor Marriët Hoekstra op U Bresco Z (v. Untouchable Z). Na een vijfde prijs in de openingsproef won Robert Vos nu een vierde prijs met Carat (v. Cardento). Nummer vijf was Steven Veldhuis op Duran Duran (v. Wietvot), die in de eerste internationale meeting vierde was.

 

Klik hier voor de uitslag

 

Auteur: Wendy Scholten

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)