Theo Timmerman verrast met tweespan op Indoor Wierden

Vierspanexpert Theo Timmerman (foto links) uit Varsseveld had een verrassing in petto tijdens de menavond op Indoor Wierden. Hij kwam zaterdagavond niet bij de vierspannen aan de start, hij stuurde een tweespan paarden de baan in… en won!

Ruim duizend toeschouwers kwamen op het jaarlijks menspektakel af om te genieten van de drie rubrieken. Nieuw was de klasse vierspan pony’s, gewonnen door Marijke Hammink, voor Gerco van Tuyl. Bij het koningsnummer, de vierspan paarden, kregen de Nederlanders het nakijken. De Belg Glenn Geerts pakte de winst, terwijl zijn landgenoot Edouard Simone tweede werd en de Duitser Georg von Stein derde. Met een vierde prijs was Koos de Ronde de beste Nederlander.

 

Bij de tweespan paarden kreeg Theo Timmermans uit Varsseveld de meeste concurrentie van Antonie ter Harmsel, die tweede werd. Raymond Letteboer haalde de derde prijs binnen. Timmermans is in zijn nopjes. “Ik besloot vorig weekend pas om met een tweespan in plaats van vierspan te rijden. Ik heb al twee wedstrijden gereden, volgende week is Ermelo en over drie weken de eerste wereldbeker wedstrijd in Stuttgard. Daarna heb ik in december en januari Londen, Mechelen en Leipzig op de kalender staan. Om mijn achterpaarden te sparen, besloot ik om alleen de voorpaarden mee naar Wierden te nemen. Ik moest alleen nog wel een koets lenen”, lacht de Achterhoeker die in de aanloop slechts één keer met zijn tweespan trainde.

 

Timmermans achterpaarden zijn geroutineerd, de voorpaarden kunnen nog wat ervaring gebruiken. “De zwarte heb ik vorig jaar drie keer indoor gestart en vervolgens verkocht met de voorwaarden dat ik hem voor indoorwedstrijden mag gebruiken. Ik heb hem pas vier weken terug op stal. De schimmel heb ik pas drie weken. Het gaat steeds beter, zeker in Wierden. Het was leuk om een keer tweespan te rijden. En ja, als ik ergens aan mee doe, dan ga ik er altijd voor.”

 

Klik hier voor een video op Facebook

 

Er zijn weinig topmenners die de menavond van Indoor Wierden aan zich voorbij willen laten gaan. “Het is een mooie aanloop richting het World Cup seizoen, je komt zo mooi in het ritme. Ideaal om wat zwakke punten eruit te halen en te verbeteren. Het is niet voor niets dat de Duitsers naar naar Wierden komen. De faciliteiten zijn ook top. Een grote indoorhal, goede bodem, volop ruimte voor het losrijden en je kan je paarden ook nog eens op stal zetten.”

 

Indoor Wierden vervolgt met landelijke springrubrieken, waarna de internationale springruiters van woensdagavond tot en met zaterdagavond aan zet zijn. Meer info: www.indoorwierden.com

 

Topdrie menavond Indoor Wierden, zaterdag 29 oktober 2016

VIERSPAN PONIES

1  Marijke Hammink

2  Gerco van Tuyl

3  Kenny Kanora

 

TWEESPAN PAARDEN

1 Theo Timmerman

2 Antonie ter Harmsel

3 Raymond Letteboer

 

VIERSPAN PAARDEN

1  Glenn Geerts

2  Edouard Simonet

3  Georg von Stein

 

 

Auteur: Wendy Scholten, foto's Digna Meulman

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)