Indoor Wierden in de Tubantia

Een artikel in de Tubantia (22 oktober):

 Jubileumeditie Indoor Wierden: 'We blijven veranderen'

De veertigste editie van het paardensportspektakel Indoor Wierden staat voor de deur. De organisatoren geven te kennen dat ze zoveel mogelijk met de tijd meegaan om het concours aantrekkelijk te houden voor deelnemers en publiek. ,,We hebben Wierden er mee op de kaart gezet.'' Indoor Wierden is dit jaar van 29 oktober tot en met 5 november in manege De Vossenbos aan de Bruinehoopsweg 2 in Wierden.

 

Voorzitter Raymond Spekenbrink en Henk Ekkelenkamp blikken terug op de afgelopen veertig jaar en verklaren het succes. De 58-jarige voorzitter is, net als wedstrijdleider Ekkelenkamp, bij bijna iedere editie van Indoor aanwezig geweest. „Het begon relatief klein in de regio. Ook landelijk werd er wel wat aandacht aan gegeven, maar pas na een paar jaar groeide het uit tot een internationaal concours”, blikt Spekenbrink terug. „Vanaf het eerste jaar was er al de ambitie om te blijven groeien. Dat merkte je aan alles. De inzet van de vrijwilligers was en is bijvoorbeeld enorm”, vertelt Ekkelenkamp.

 

Fokkersavond

Omdat het een speciaal jaar is voor Indoor, zijn er veranderingen aangebracht in het programma, zoals de introductie van een fokkersavond op dinsdag 1 november, waarbij paardenfokkers uit de regio komen vertellen over hun passie en werk. Dit vervangt het sportcafé dat vorig jaar werd gehouden. Ook is de accommodatie uitgebreid en is op de openingsavond 29 oktober een menwedstrijd voor vierspan pony’s een nieuw onderdeel. „En zo proberen we elk jaar te vernieuwen. We willen nog jaren doorgaan en we gaan wel met de tijd mee”, aldus Spekenbrink. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)