Van Tuijl hoopt op topdrie klassering op menavond

De internationale menavond op Indoor Wierden belooft een spectaculaire strijd te worden op zaterdagavond 29 oktober. Nieuw is de rubriek vierspan pony’s en één van de deelnemers is Gerco van Tuijl, de nationaal reservekampioen klasse 3. Twee weken geleden won hij nog in De Meern. De hovenier uit Neerijnen kijkt naar Indoor Wierden uit. “Ik hoop op een topdrieklassering. Er is veel concurrentie.”

 

Gerco van Tuijl tips Marijke Hammink en de Duitsers als zeer sterke indoormenners. “Ik ben heel benieuwd. We zullen allemaal heel dicht bij elkaar zitten en het zal uiteindelijk om tienden van een seconden gaan. Het zal een mooie wedstrijd gaan worden. Door al het publiek zullen we allemaal extra gemotiveerd zijn om te winnen.”

 

Zorgvuldig zoekt Gerco van Tuijl zijn wedstrijden uit. “Het liefst in een grote bak en met veel concurrentie, maar ik wil ook niet teveel indoorwedstrijden rijden. Als je er tien rijdt, dan hoef je in de zomer geen goede dressuurpoef meer te verwachten. Dan zijn de pony’s aan de loop door al het spektakel met muziek en veel publiek”, lacht hij. Gerco van Tuijl en zijn zussen, die achterop de menwagen staan, komen met vier Welsh pony’s naar Wierden.

 

De eerste wedstrijd gaat zaterdag 29 oktober om 17.30 uur van start. De tweespan paarden met onder meer deelname van Antonie ter Harmsel, Raymond Letteboer en menners uit Duitsland en Italië, begint om 19.00 uur. De vierspan menners met rijders als IJsbrand Chardon, Mark Weusthof, Theo Timmerman Hans Heus, Herman ter Harmsel, komen om 21.00 uur aan de start.

 

De entree bedraagt vijf euro, inclusief een kop koffie. Bekijk hier de deelnemerslijst.

 

Persbericht, auteur Wendy Scholten, foto Digna Meulman

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)