Fokkerscafé op Indoor Wierden

Jur Vrieling en medaillewinnaar VDL Bubalu
Jur Vrieling en medaillewinnaar VDL Bubalu

Indoor Wierden viert haar veertigjarig jubileum niet alleen met (inter)nationale paardensport en een menavond, maar ook met een fokkerscafé op dinsdagavond 1 november vanaf 20.00 uur. Aan tafel zitten Fred van Straaten, Cees Klaver, Jacob Melissen, Wiepke van de Lageweg en gespreksleider Peter van der Waaij. Het wordt een interactieve avond waarbij het publiek betrokken wordt.

 

“Eerder hadden we een sportcafé op donderdagavond, maar nu we op die dag een extra rankingproef hebben leek het ons beter om een andere avond te kiezen. Fokkerij, hengsten, sport en een investeringsfonds worden vertegenwoordigd. Met die vier stromingen bij elkaar, krijg je topsport en dat is het thema van de avond. Een interessante en gezellige avond vol anekdotes en verhalen over en weer. De toegang is gratis”, vertelt Raymond Spekenbrink, voorzitter van Indoor Wierden.

 

Fred van Straaten uit Den Ham en Cees Klaver uit Schoorl behoren tot ‘s werelds beste springpaardenfokkers. Cees Klaver had maar liefst drie fokproducten meelopen op de Olympische Spelen, waarvan Big Star individueel goud won met Nick Skelton. Fred van Straaten is een wereldwijd bekende prestatiefokker met maar één doel: springpaarden fokken voor de topsport.

 

Jacob Melissen neemt plaats aan tafel als zijnde directeur van het Springpaardenfonds Nederland, dat recent haar paarden uit fonds 1 online liet veilen en fonds 2 opstartte. Het doel van het SFN is het aankopen van jonge talentvolle springpaarden, deze te laten opleiden door goede ruiters om vervolgens een topsportpaard over te houden dat (als teampaard) een belangrijke bijdrage kan leveren op de grootste internationale kampioenschappen. Voorbeelden zijn Utascha SFN, Zenith SFN en Aquila SFN.

 

Wiepke van der Lageweg mag als duizendpoot bestempeld worden: handelaar, fokker, hengsteneigenaar, sportliefhebber en visionair. VDL Stud is niet alleen een grote speler op de Europese markt, de VDL hengsten en nakomelingen daarvan zijn wereldwijd in trek. Diverse hengsten haalden al medailles op het hoogste niveau, waaronder de Olympische Spelen. Gespreksleider Peter van der Waaij kan overal over meepraten als fokkerijliefhebber en commentator bij ClipMyHorse en veulenveilingen.

 

Indoor Wierden vindt van zaterdag 29 oktober tot en met zaterdag 5 november plaats. 

 

Volg alle laatste updates over het fokkerscafé door ons Facebook event te volgen

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Johan Grooten (dinsdag, 18 oktober 2016 22:30)

    Perfect initiatief! Het gaat hier over kernwaarden van de paardensport. Disciplines waar permanent de hoogste kwaliteit vereist is om een leidende rol te blijven spelen op wereldniveau. Disciplines ook waar samenwerking vanuit hetzelfde einddoel noodzaak is. Wordt vast een mooie en nuttige avond. Succes gewenst!

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)