Indoor Wierden blijft verbeteren

Na de zeer geslaagde editie Indoor Wierden 2015 is de organisatie niet stil gaan zitten. Manege De Vossenbos in Wierden ondergaat nog meer verbeteringen. Het verlengen van de indoorhal werd vorig jaar al enorm gewaardeerd door de (inter)nationale springruiters, dit jaar komt er ook een nieuwe bodem in de losspringhal. Kortom, waardevolle aanpassingen voor Indoor Wierden dat plaatsvindt van zaterdag 29 oktober tot en met zaterdag 5 november.

 

“Vorig jaar hadden we ontzettend veel deelname en voor dit jaar hopen we dat opnieuw, maar dan moet je wel uitstekende faciliteiten voor de ruiters blijven bieden. Er komt niet alleen een nieuwe bodem in de losspringhal, maar ook in de kleine rijhal die de vereniging twee jaar geleden overnam van de gehandicaptenmanege. Het is niet groot, maar de ruiters kunnen hun paarden daar losrijden en uitstappen, waardoor we dit jaar geen tent meer hoeven te zetten”, vertelt Raymond Spekenbrink, voorzitter van Indoor Wierden.

 

Door het wegvallen van de Twente Cup springwedstrijden verhuist de altijd druk bezochte menwedstrijd naar zaterdag 29 oktober. Het Puissance springen, waarbij de muur vorig jaar naar een hoogte van maar liefst 2.25m steeg, blijft op vrijdagavond 4 november met aansluitend het Ruiterbal. Voor de VIP en het publiek is er een nieuwe cateraar besproken: Oost-Best Events & Catering.

 

Indoor Wierden biedt traditiegetrouw ook startmogelijkheden voor landelijke ruiters in de klasse L, M en Z. De vraagprogramma’s staan online, net als die voor de internationale ruiters. Er zijn internationale springrubrieken op CSI1* en CSI2* niveau, variërend van 1.20m tot 1.45m hoogte. In totaal zit er in de internationale prijzenpot bijna 75.000 euro.

 

Wie meer over Indoor Wierden en haar 40-jarig bestaan te weten wil komen: Van 15 oktober tot en met 19 november organiseert de historische kring Wederden een tentoonstelling in Wierden. Burgemeester van Wierden, de heer Robben, verzorgt de opening in de Van Buurenstee in Wierden. De tentoonstelling omvat onder andere oude foto's, krantenberichten, posters, prijzen, filmmateriaal, oude parcourschetsen en vraagprogramma’s. Toegang is gratis.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)