Sanne Thijssen geeft show weg in NIJWA Groep Grote Prijs

Indoor Wierden 2015 gaat de boeken in als een van de mooiste edities sinds jaren en een onvergetelijke voor Sanne Thijssen. De Limburgse amazone die maandag haar 17e verjaardag viert, won donderdag al de Grote Prijs kwalificatie en op zaterdagavond het hoofdnummer om de Nijwa Groep Prijs. Geen enkel paard was opgewassen tegen haar vierbenige straaljager, die de naam Ulena heeft en afstamt van de fameuze springhengst Baloubet du Rouet.

Indoor Wierden bood topsport van de bovenste plank en de slotbarrage mondde uit tot een steeplechase onder lokale favorieten, die luidkeels opgezweept werden door het uitzinnige publiek. Remco Been uit Geesteren hield met 34.31 seconden lange tijd de leiding in handen met Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker), maar moest die pole position afstaan aan de Zuid-Hollandse snelheidsduivel Siebe Kramer die met Coralie (v. Cornet Obolensky) in 33.58 finishte.

 

Remco Been zou vierde worden, want de Ier Conor Drain, die sinds de zomer 2013 in Twente woont, was op Zidane (v. Germus R) nog sneller in 32.83 seconden. Laatste starter Sanne Thijssen gaf alles wat ze in zich had. De manier waarop ze de tijd nog eens 0,12 seconde eerder stopte, onderstreepte nogmaals wat een uitzonderlijk talent ze is. In april werd ze al Nederlands kampioen van de junioren én van de young riders.

 

De barrageritten die Sanne Thijssen met Ulena rijdt, zijn bijna niet te evenaren. “Ulena is zo verschrikkelijk snel van nature. Ze verliest in de lucht geen seconde en ze is super wendbaar. De eerste omloop kon vloeiender, maar zo is ze nu eenmaal: bloedfanatiek. Dit was mooi. Het is de eerste keer dat ik op Indoor Wierden rijd en het was super. Abnormaal zoveel volk stond er langs de ring en dan gaat er in de prijsuitreiking ook nog de Nederlandse vlag voor je omhoog”, straalt ze.

 

Ook in de prijsuitreiking stonden Pim Mulder (5e), Chantal Regter (6e), Bas van der Aa (7) en Sanne’s vader Leon Thijssen (8e) en tot grote verrassing van zichzelf werd Regter gehuldigd als beste amazone van Indoor Wierden, wat haar een extra prijs van 1.000 euro opleverde.

 

Indoor Wierden-voorzitter Raymond Spekenbrink is zeer enthousiast over het verloop van het druk bezochte evenement. “Toen ik vier jaar geleden hier begon, had Indoor Wierden nieuwe impulsen nodig. De menavond was dit jaar opnieuw een gigantisch succes. De nieuwe CSI1* rubrieken naast de CSI2* werden zeer goed ontvangen, maar ook de verlengde piste is een succes. We hebben de sport letterlijk meer ruimte kunnen bieden. We hadden dit jaar zoveel inschrijvingen dat we ruiters moesten teleurstellen. Ik denk dat we nu alle tools in handen heben om verder te kunnen. Volgend jaar viert Indoor Wierden het 40-jarig jubileum en ik denk dat het een mooi streven is om dan een derde rankingproef aan te bieden, dus nóg meer prijzengeld.”

 

De CSI1* Grote Prijs voor CSI1* ruiters op 1.35m niveau om de Anemone Horse Trucks Prijs werd zaterdag gewonnen door James Billington met Doklahoma VDL (v. Baloubet du Rouet). Jesper Romp won de 1.25m Roelofsen Horse Trucks Raalte Prijs met Esmee (v. Berlin) en topper in de 1.30m Lodewijk Assurantien Prijs was Doron Kuipers op Indiana van HD (v. Toulon). De Z-finale om de COGAS Prijs die vanmiddag verreden werd, is gewonnen door Rink-Jan Dijkstra met Sanchez (v. Stakkato).


Auteur: Wendy Scholten
Foto's: FotoTrailer

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)