Robert Vos geeft opnieuw barrageles op Indoor Wierden

Voor Robert Vos kan Indoor Wierden niet meer stuk. De Wierdenaar gaf vrijdagavond opnieuw les in barragerijden, want na zijn tweede plaats op donderdagavond in het 1.45m met Carat won hij nu de 1.40m Medium Tour finale op VDL Zapatero (v. Chin Chin). Een dubbel Twents succes, want deze KWPN-goedgekeurde hengst werd elf jaar geleden geboren bij voormalig internationaal springruiter Hans Brugman in Hengelo.

Terwijl het publiek zich rijendik verdrong om een plekje, kwamen elf deelnemers terug voor de barrage om de Marquette Prijs. Bart van der Maat uit Houten trapte zeer sterk af met zijn uitmunted springende Dalton (v. Vaillant) in 34.94 seconden, maar Robert Vos draaide net iets strakker met de geweldig meewerkende VDL Zapatero en finishte in 34.31. Daarmee stonden de nummers één en twee al snel vast. De Raaltense amazone Dominique Roelofsen reed de hengst Quidaro (v. Quidam de Revel) nog naar een mooie vierde prijs in 36,55 seconden.

 

Met al zes top-6 klasseringen, waaronder twee zeges, mag Robert Vos zich nu al, met nog één springdag te gaan, tot de meest succesvolle ruiters van Indoor Wierden rekenen. “Het loopt lekker. Ik hoop dat ik wat uitnodigingen krijg voor internationale concoursen op nog hoger niveau, want ik heb de paarden er nu voor. Zapatero staat sinds juni bij mij op stal en een paar maanden geleden was het net alsof hij de knop omzette. We zijn nu echt een combinatie. Gelukkig hebben we daar de tijd voor gekregen van VDL Stud. Zapatero is ontzettend voorzichtig en daardoor snel gespannen, maar nu hij dressuurmatig fijn voor elkaar is durft hij zijn lichaam boven de hindernis te ontspannen. Dan kun je zulke resultaten neerzetten”, vertelt Robert Vos. Trots hoort hij dat zijn negenjarig zoontje Thijmen vrijwel op hetzelfde moment met zijn pony de Twente Cup kwalificatie in de klasse L in Lonneker won.

 

UITSLAG CSI2* MEDIUM TOUR FINALE 1.40M

74 deelnemers, vrijdag 6 november 2015

1. Robert Vos, VDL Zapatero (Chin Chin)

2. Bart van der Maat, Dalton (Vaillant)

3. Louise Saywell, Pepper Corn 2 (Perigueux)

4. Dominique Roelofsen, Quidaro (Quidam de Revel)

5. Tom Sanders, Colarde E (Chacco Blue)

6. Mark Bunting, Eurohill's Calcary (Clinton)

7. Demi van Grunsven, Tinka's Hope (Tinka's Boy)

8. Karin Ernsting, Catoki's Cannon (Catoki)

9. Jesper Romp, Qualif de Thurin (Socate de Chivre)

10. Jur Vrieling, Dallas VDL (Douglas)


Auteur: Wendy Scholten
Foto: FotoTrailer

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)