Liza Tiebot rijdt op 2.25m hoge muur af

De Puissance, de immense krachtmeting over de muur, was de sensatie van de dag!  Maar liefst drie van de acht deelnemers meldden zich voor de muur op 2.25m hoogte en roken aan de bonus. Degene die foutloos over 2.25m zou springen, verdiende naast 1.000 euro nog eens 2.500 euro beschikbaar gesteld door René Viscaal, al tientallen jaren recordhouder in Wierden. Liza Tiebot had 'm bijna in handen!

 

Eerster starter van de laatste omloop was de Belg Philippe Lienard, zelf sportdirecteur van het prestigieuze concours Jumping Antwerpen, maar trok zich echter terug toen zijn zelfgefokte merrie Amazing Grace de hakken in het zand zette. Het dak ging eraf toen zijn landgenoot Jens Nijs (foto's boven en links) wel vlekkeloos over deze hoogte sprong met Godin.

 

Daarna was het de beurt aan Puissance-debutante Liza Tiebot uit Olst, die vanaf nu een ‘amazone met ballen’ genoemd mag worden. Want lef heb je nodig om een muur aan te rijden waar paard en ruiter niet overheen kunnen kijken. Haar zelf opgeleide merrie At Last (v. Tampa), waarin Liza Tiebot (foto onder) een rotsvast vertrouwen in heeft, prikte de oortjes recht naar voren en zette af. Helaas net niet hoog genoeg en een blok denderde naar beneden, waardoor Tiebot tweede werd.

 

De emoties gieren na de prijsuitreiking nog door haar lijf. Bibberend, lachend en vol ongeloof kijkt ze er op terug. “Het leek me zo vet om een keer Puissance te rijden dat we ons er vanmiddag pas voor opgaven. Je moet er een paard voor hebben die gek genoeg is om zo’n muur te springen en ik weet dat At Last gek is. Ze heeft een hart van goud en we vertrouwen elkaar voor honderd procent. Zelfs toen we op die 2,25 meter afreden. Dit had ik nooit verwacht. Wat was dat gaaf!”

 

Er waren meer Nederlandse amazones succesvol op vrijdag. Chantal Regter won de GMB Bioenergie Zutphen Prijs op 1.30m niveau met Bucefalus (v. Calvados). Kirsten Rikkert was winnares van de 1.30m Heutink Prijs met Chaperon (v. Quaprice Z). Verder was er een zege in de 1.20m H&H Stables Prijs voor de Ier Conor Drain met Audi’s Amaja (v. Guidam), waarbij Britt Wiefferink als tweede volgde met Apourti (v. Quinar).

 

Indoor Wierden sluit op zaterdag af, met om 20.00 uur de 1.45m Nijwa Groep Grote Prijs van Wierden. De toegang is gratis.

 

Auteur: Wendy Scholten
Foto's: FotoTrailer

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)