Robert Vos: ‘Sanne Thijsen verdiend gewonnen’

Eén galopsprong teveel maakte hij in de barrage en daarmee liet Wierdenaar Robert Vos donderdagavond de deur open voor de jonge Sanne Thijssen uit Baarlo die met veel bravour de 1.45m rankingproef van Indoor Wierden binnen kopte. Een snelheidsrit die haar 6.125 euro opleverde en een uitstekende startpositie in de Grote Prijs op zaterdagavond.

In de Roelofs Den Ham Prijs gingen 74 internationale ruiters van start en struikelden er een hoop over de maximaal toegestane tijd. Zeven ruiters hielden alle balken boven, maar vielen met een tijdfout buiten de barrage. De slotronde werd bereikt door elf ruiters.

 

Gert-Jan Bruggink uit De Lutte zette al snel een sterke rit neer in 30.58 seconden met de super fijn springende Qudo S (v. Quintero), werd geklopt door de Ier Conor Drain uit Lattrop met Zidane (v. Germus R) in 30.39 seconden en zakte nog een plaats na het optreden van Robert Vos op Carat (v. Cardento) in 30.35. En waar Vos bang voor was gebeurde: Sanne Thijssen dook bijna een seconde onder zijn tijd met haar merrie Ulena (v. Baloubet du Rouet), die zo atletisch als een kat is en accelereert als een Formule 1-wagen. De zege is alvast een mooi verjaardagscadeau voor komende maandag als ze 17 jaar wordt.

 

“Dit was echt mooie sport vanavond”, kijkt Robert Vos terug. “Het was een heel mooie proef, gevolgd door een fantastische barrage. Echt leuk voor het publiek. Zelf wist ik dat ik de proef niet ging winnen. Ik reed een keer een galopsprong teveel en dat mag niet op dit niveau. Sanne reed heel goed, ze heeft verdiend gewonnen.”

 

Robert Vos won donderdagochtend wel de 1.20m Morssinkhof Plastics Prijs met de zevenjarige Dinky Boy (v. Lucky Boy). Drie rubrieken vielen in buitenlandse handen, maar daarbij bleef de tweede prijs wel in Nederland. Kirsten Rikkert, ook uit Wierden, werd tweede in de 1.30m Stal Geerink Prijs met Chaperon (v. Quaprice Z). In de 1.30m REY*7 by Nikki Hulstein Prijs gold dat voor Vincent Geerink uit Gelselaar met Torino (v. Indoctro) en in de 1.35m Aannemersbedrijf Bramer Prijs werd Liza Tiebot uit Olst tweede met Winchester (v. Guidam).

 

Indoor Wierden prijst zich gelukkig met het aantal internationale deelnemers dat fors gestegen is ten opzichte van vorig jaar. De datum van het concours is voor veel ruiters gunstig, maar ook de verlengde piste wordt gewaardeerd. “Indoor Wierden wil vooruit en is ambitieus. Ze hebben de sport voor ogen. Kortom, alles wat verdiend wordt vloeit weer terug in de sport en accommodatie, zodat de ruiters daar weer van kunnen profiteren. Dat is geweldig”, vertelt Robert Vos.

 

Auteur: Wendy Scholten
Foto's: FotoTrailer

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)