Chardon en Dijkhof winnen menavond Indoor Wierden

De internationale menavond waarmee Indoor Wierden vrijdagavond van start is gegaan, was voor de tweede keer op rij een ware sensatie. IJsbrand Chardon wist opnieuw te winnen bij de vierspannen. Geert Dijkhof was de nummer één bij de tweespannen.


Dat de Nederlandse en Duitse mensportliefhebbers de weg naar Manege De Vossenbos weten te vinden, is een gegeven. Voor volle bak reden de menners fullspeed door de verlengde piste. Hoewel de menavond voor de topmenners een ‘opwarmertje’ zou zijn voor het wereldbekercircuit dat over twee weken begint, gaven ze elkaar niks cadeau.


“Eigenlijk is het een shownummer, maar iedereen gaat zo ontzettend hard. Er werd echt voor gevochten. Dan moet alles meezitten en moet je het geluk hebben dat een balletje net niet van de poortjes af rolt”, vertelt Herman ter Harmsel, die zich sterk gemaakt heeft voor de menavond en de wereldtop naar Wierden kreeg.


Winnaar van de negen vierspannen was IJsbrand Chardon die een haast perfecte eerste ronde reed, maar in de tweede ronde moeizamer ging en twee ballen moest incasseren. Met die informatie op zak sleutelt hij nog even verder aan zijn opstelling voordat hij in Stuttgart aan de wereldbekerwedstrijd begint.


Theo Timmerman reed zijn eerste ronde een seconde of vier langzamer dan Chardon en liet een bal vallen, maar kwam zeer sterk terug. De tweede ronde verliep zo snel en ook nog eens foutloos dat hij zeer dicht bij de winst zat, maar uiteindelijk toch tweede werd. 

De Duitser Daniell Schneiders sloot als nummer drie aan.


Bij de tweespannen ging Antonie ter Harmsel als beste van start, maar na de tweede omloop zakte hij met strafpunten naar de tweede plaats. “Helaas was de tijd nog niet aangezet, waardoor hij moest herstarten. Dat was jammer, dan is de eerste kracht bij de paarden al weg en ben je zelf uit concentratie”, vertelt vader Herman ter Harmsel. 

 

De verrassende winnaar was Geert Dijkhof, die zijn span niet tot hoge snelheden maande maar wel twee foutloze omlopen neerzette. Renate Hofkes werd derde. 

 

De ambities voor 2016 zijn ook al uitgesproken. ‘s Middags zullen er voorrondes verreden worden, zodat er meer tweespannen paarden kunnen deelnemen en voor het eerst ook vierspannen pony’s. ‘s Avonds vinden de finales plaats.

 

Eindstand vierspannen

1. IJsbrand Chardon 227,81 punt

2. Theo Timmerman 233,61

3. Daniell Schneiders (DUI) 241,85

4. Hans Heus 249,62

5. Michael Brauchle (DUI) 252,27

6. Mark Weusthof 260,06

9. Dennis Peters 306,60

 

Eindstand tweespannen

1. Geert Dijkhof 211,39

2. Antonie ter Harmsel 216,51

3. Renate Höfkes 217,12

4. Patrick Harink 219,46

6. Pascal Donders 221,03

7. Raymond Letteboer 223,58


Auteur Wendy Scholten, foto's www.fotodigna.nl

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)