Updates Indoor Wierden betalen zich uit in meer deelname

Indoor Wierden mag zich verheugen op zeer veel deelname. Voor de nationale springrubrieken zijn er wachtlijsten en ook voor het internationaal CSI1* en CSI2* springen is er meer vraag dan aanbod. “We kunnen 320 internationale paarden kwijt en hebben al ruiters moeten teleurstellen”, vertelt Indoor Wierden-voorzitter Raymond Spekenbrink. Dat Indoor Wierden in een nieuw jasje is gestoken, zal met de stormloop op de startplekken te maken hebben.

 

Ten eerste is de rijhal van Manege de Vossenbos in Wierden verbouwd en de piste daarmee vergroot. Ten tweede kunnen de ruiters dit jaar meer paarden meenemen omdat de Youngster Tour voor jonge paarden is vervangen voor CSI1* rubrieken tot en met 1.35m niveau. Door een nieuwe indeling krijgen de standhouders een vaste plek, die ze op vrijdagavond 5 november niet hoeven af te staan aan de feestavond.

 

“De hele opzet is veranderd. Dat was veel werk, want een nieuwe indeling betekent ook dat je je veiligheidsplan etcetera moet aanpassen. Maar we hebben nu het gevoel van ‘laat maar komen’. De verbouwing is klaar en de vrijwilligers hebben er zin in om van start te gaan. Zij hebben al geweldig werk verricht de laatste tijd”, vertelt Raymond Spekenbrink.

 

Van de Nederlandse topruiters zijn onder andere Jur Vrieling, Willem Greve, Leon Thijssen van de partij. Daarnaast is er een flinke lijst met regionale toppers, zoals Robert Vos, Remco Been, Bart Haselbekke, Wesley Heijdens, Pim Mulder, Wesley Mulder, Kirsten Rikkert en Hendrik-Jan Schuttert.

 

Bijna de helft van het deelnemersveld is buitenlands. De winnaar van de Grote Prijs van Indoor Wierden van vorig jaar, de Brit Mark Bunting (foto), rijdt mee, maar ook zijn landgenoot James Billington die deze zomer de Grote Prijs van CSI Wierden won. Het Amerikaans supertalent Reed Kessler, in 2012 met haar 17 jaar de jongste amazone ooit aan de Olympische Spelen, zal ook het nodige tegengas bieden.

 

Om het evenement laagdrempelig te houden, is de entree tijdens Indoor Wierden gratis. Alleen op vrijdagavond 5 november na 17.00 uur is er een toegangsprijs van 10 euro. “Maar dan hebben we ook wel een geweldig programma met Puissance en feestavond met een band en DJ”, vertelt Spekenbrink.

 

Het internationaal springen begint op donderdag 4 november om 17.00 uur. ‘s Avonds om 19.00 uur is het Sportcafé, een sportief forum met voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis, (team)veterinair Jan Greve en schaatser en paardenfokker Henk Angenent als sprekers. Indoor Wierden zal online te volgen zijn via www.Uhorse.tv.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)