Sportforum tijdens Indoor Wierden met 'beslissende' sporticonen

De bezoekers tijdens Indoor Wierden worden op donderdag 5 november getrakteerd op een sportief forum waarin het onderwerp 'beslissingen nemen' centraal staat. De organisatie is er in geslaagd om drie toonaangevende iconen uit verschillende takken van sport te strikken om hun licht te laten schijnen over dit onderwerp én om uit eigen ervaring mooie anekdotes ter tafel te brengen. Zo is voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis één van de drie gasten. De toparbiter uit Enschede promoveerde dit seizoen naar de Europese elitegroep en is nu ook leidsman bij de wedstrijden in de UEFA Champions League naast de duels in de eredivisie, waarin hij wekelijks de beslissingen neemt.

 

De tweede gast tijdens dit sportcafé is de winnaar van de laatste Elfstedentocht. Henk Angenent drukte in 1997 zijn schaats na 200 barre kilometers net iets eerder over de finishlijn op de Bonkevaart in Leeuwarden, dan Erik Hulzebosch en verwierf daarmee historische roem. De spruitjeskweker uit Woubrugge koestert ook een intense liefde voor de paardensport waarin hij een specialisatie vond na zijn actieve schaatscarrière.

 

De derde gast aan tafel is de beroemde veterinair Jan Greve (foto). De Haaksbergenaar is voor de KNHS de man die de gezondheid van de paarden in de Senioren Dressuurploeg en de jeugdequipes springen en dressuur, in de gaten houdt. De dierenarts sprong ooit zelf op Z-niveau en won de military van Varsseveld in de jaren '70. Een erkend paardentrainer- en fokker die de hippische genen ook aan zijn zoon Willem, heeft doorgegeven.

 

Het forum staat onder leiding van de ervaren sportpresentator Paul Schabbink, onder meer werkzaam bij RTV Oost. De avond op Hippisch Centrum De Vossenbos in Wierden begint om 19.00 uur en de toegang is gratis.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)