Topmenners draaien warm op Indoor Wierden

Indoor Wierden organiseert op vrijdagavond 30 oktober een internationale menavond na een zeer geslaagde eerste editie vorig jaar. Niet alleen het publiek was laaiend enthousiast om de wereldtop in actie te zien, de menners waren dat ook en hebben zich massaal ingeschreven.

 

Nederlandse toppers als IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Mark Weusthof en Herman ter Harmsel gaan met hun vierspannen de strijd aan met internationals als Boyd Exell, Daniell Schneiders en Michael Brauchle. Chardon weet al hoe het is om te winnen op Indoor Wierden. “Het was in alle opzichten super”, liet Chardon zich vorig jaar optekenen. “Een superaccommodatie, een geweldige uitrijbaan en een prachtig parcours. En dan zo’n opkomst, werkelijk  grandioos. Dit was een en al reclame voor onze sport.”

 

Indoor Wierden heeft het prijzengeld voor de vierspanrijders zelfs verdubbeld, maar verwacht ook in de tweespanrubrieken veel strijd. De topdrie van vorig jaar, Henk Garrits, Tom Engbers en Antonie ter Harmsel, staat alweer op de lijst.

 

Mark Weusthof (foto) uit Rossum kijkt uit naar de menavond. Nadat hij begin dit jaar een stapje terug deed als internationale menner vanwege het gebrek aan een hoofdsponsor, richt hij zijn vizier weer zachtjes aan op topsport. De Twentenaar heeft een nieuw span met veel toekomstperspectief, maar valt voor Indoor Wierden terug op drie ervaren paarden en één nieuw paard. Welke kansen dicht hij zich toe?

 

“Ik heb een goed span, net als altijd voor het indoorseizoen, maar ik ga in Wierden denk ik niet winnen. Er is zoveel concurrentie, dan moet alles precies op elkaar afgestemd zijn en dat zal nog niet gaan met een nieuw paard dat z’n vuurdoop krijgt. Maar ik ga zeker meedoen om een hoge positie!”

 

Zelfs Weusthof vindt het deelnemersveld van indrukwekkend hoog niveau. “We hadden eerder een menavond tijdens Indoor Twente begin december, maar Wierden is een veel betere datum. Alle toppers kunnen hier een keer proefdraaien tijdens een niet te belastend parcours, voordat ze aan het wereldbekerseizoen beginnen. Bovendien kunnen degenen die van verder weg komen hier overnachten omdat er stallen beschikbaar zijn. Mooier kan het niet. De faciliteiten zijn echt top zijn en het publiek is super enthousiast. Indoor Twente had alleen een mooiere winnaar”, lacht Weusthof, die daar in het verleden regelmatig als winnaar naar huis keerde.

 

De menavond gaat om 19.30 uur van start met de marathon voor tweespanrijders, gevolgd door de vierspanrijders om 20.45 uur. De toegang is gratis.

 

Auteur: Wendy Scholten 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Jesenia Thorp (zondag, 05 februari 2017 05:27)


  I was able to find good info from your content.

 • #2

  Tammi Scheuermann (zondag, 05 februari 2017 10:15)


  What's Taking place i am new to this, I stumbled upon this I've discovered It absolutely helpful and it has helped me out loads. I hope to contribute & help other customers like its helped me. Great job.

 • #3

  Kasha Felch (maandag, 06 februari 2017 16:18)


  You really make it seem really easy along with your presentation but I to find this matter to be really one thing that I feel I would by no means understand. It seems too complicated and extremely extensive for me. I'm having a look ahead in your subsequent put up, I will attempt to get the hang of it!

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)