Indoor Wierden professionaliseert verder dankzij wifi

Het stond al jarenlang op het verlanglijstje van Hippisch Centrum Vossenbos in Wierden, maar inmiddels is het gerealiseerd. Dankzij de aanleg van een glasvezelkabel kan tijdens het internationaal concours Indoor Wierden van 31 oktober tot en met 7 november voor het eerst wifi in gebruik genomen worden. Nadat de binnenhal al vergroot is, kan Indoor Wierden met gratis internet voor bezoekers en deelnemers verder professionaliseren.

 

Het gebrek aan openbaar internet was een doorn in het oog voor Raymond Spekenbrink (foto), voorzitter van Indoor Wierden. “Het secretariaat werkte met traag internet via de telefoonlijn en we hadden hier amper internetverbinding op de telefoon omdat het netwerk te wensen over laat. Sponsoren die Indoor Wierden bezochten, konden de zaak niet bereiken en niet mailen. Buitenlandse ruiters willen ook dingen kunnen doorgeven aan het thuisfront of op internet als ze de handen vrij hebben. Wij zelf willen na elke rubriek zo snel mogelijk de uitslagen online publiceren zodat iedereen ze kan zien. Geen wifi is niet meer van deze tijd, maar omdat we in het buitengebied zitten was het lastig te realiseren en zeer kostbaar.”

 

Spekenbrink gaf de moed niet op en in samenwerking met de Gemeente Wierden en Cogas, netbeheerder in Oost-Nederland, ligt nu de glasvezel in de grond. “We zijn er ongelooflijk blij mee. Je biedt als concours datgene aan waar veel vraag naar is.”

 

Cogas Kabel Infra B.V. had in het buitengebied van Wierden al eerder basisschool Notter-Zuna aangesloten op het internet. “Maar dit is voor het eerst dat we een locatie aansluiten die breedbandverbinding nodig heeft om verder te groeien. Daar wilden we graag in mee gaan”, vertelt Cogas-woordvoerster Marieke Seinen. “De internetaansluiting is in slechts vijf weken gerealiseerd, een zeer korte doorlooptijd en dat kon dankzij een perfecte vorm van samenwerking met Indoor Wierden, gemeente Wierden en de aannemer. ”

 

Rick Schasfoort, wethouder van de gemeente Wierden met sport in zijn portefeuille, is verheugd dat de gemeente heeft kunnen bijdragen aan de internetverbinding. “We vinden het belangrijk dat mensen met plezier naar Wierden komen. Indoor Wierden zet ons dorp ruim een week lang op de kaart en trekt mensen vanuit heel Europa. Dan moet er gewoon wifi-verbinding zijn. Ondertussen krijg je je kinderen al bijna niet meer mee of vakantie als ze horen dat er geen wifi is. Het wordt gewoon steeds belangrijker. We zijn blij dat Raymond Spekenbrink het onderwerp aankaartte bij de burgemeester, waarna ik dit kon bespreken met mijn collega Theo de Putter. Hij nam contact op met Cogas, waarna het balletje zeer snel aan het rollen kwam. De hele gemeente krijgt volgend jaar glasvezel, maar Indoor Wierden kan er alvast van profiteren. Dat moet ook, want paardensport is gewoon heel belangrijk in deze omgeving.”

 

Indoor Wierden gaat 31 oktober van start met meerdaagse landelijke springsport, gevolgd door een internationaal springweekend. Als aftrap is er op vrijdag 30 oktober een spectaculaire menavond waar de top van de internationale twee- en vierspanmenners zich voor ingeschreven heeft.

 

Auteur: Wendy Scholten

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)