Indoor Wierden zet stap vooruit

Het internationaal hippisch evenement Indoor Wierden van 31 oktober tot en met 7 november voert dit jaar een aantal vernieuwingen door ten goede van de paardensport. Om aan de wens van de ruiters te voldoen wordt onder meer de rijhal vergroot, ligt er voor de (inter)nationale deelnemers een prijzenpot van bijna 110.000 euro klaar en zijn er twee rankingproeven, op donderdag 5 november en de afsluitende Grote Prijs op 1.45m hoogte op zaterdagavond 7 november
 

Ruiters en bezoekers uit binnen- en buitenland kennen al jaren de weg naar Indoor Wierden, maar de organisatie zit niet stil en wil verbeteren. “De rijhal is wat gedateerd en aan de kleine kant en de wens is natuurlijk een nieuwe accommodatie, maar we kunnen voor komende editie een uitbreiding realiseren door de achterwand te verwijderen, waardoor de VIP tribune naar achteren verplaatst kan worden en de wedstrijdpiste tien meter langer wordt”, vertelt Indoor Wierden-voorzitter Raymond Spekenbrink.

 

Voor de parcoursen hebben parcoursbouwer Marinus Vos en zijn assistent Henk Ekkelenkamp straks de beschikking over zo’n 30 x 70 meter. Doordat de gehele tentenopstelling wordt gewijzigd, hoeven de standhouders hun stand niet meer af te bouwen voor het jaarlijkse ruiterbal op de vrijdagavond.

 

Nieuw is ook dat er naast de CSI2* wedstrijden een CSI1* reeks wordt uitgeschreven. Het internationaal jeugdweekend komt te vervallen. “Spijtig genoeg, dat wel. We hebben twee jaar geprobeerd om een succesvol internationaal jeugdconcours op te zetten, maar de datum blijft ongunstig en dat komt het aantal deelnemers niet ten goede. De jeugd die toch wil komen rijden, is welkom tijdens onze CSI1* en CSI2* wedstrijd.”

 

Voor de landelijke ruiters zijn er voorafgaand aan het internationaal concours rubrieken in de klasse L tot en met Z. Indoor Wierden pakt weer uit met een spectaculaire menavond op vrijdag 30 oktober, een Sportcafé met sprekers over diverse interessante sportonderwerpen op donderdag 5 november en een spectaculair Puissance springen en teamwedstrijd op vrijdagavond 6 november.

 

Auteur: Wendy Scholten

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)