Dikke bonus voor springen van 2.25m hoge muur op Indoor Wierden

Dikke bonus voor springen van 2.25m hoge muur op Indoor Wierden

De springruiter die tijdens Indoor Wierden de Puissance muur op 2,25m hoogte foutloos weet te overwinnen, mag op een flinke bonus rekenen. Autohandelaar René Viscaal looft 2.500 euro extra prijzengeld uit, naast de 1.000 euro die al voor de Puissance winnaar klaar ligt. De sensationele rubriek wordt verreden op vrijdagavond 6 november.

 

Het record op Indoor Wierden staat op 2.25m en die werd in het verleden neergezet door René Viscaal. “Dat is alweer lang geleden, wel 35 jaar. Ik kan het me niet exact herinneren, maar ik geloof dat ik toen drie of vier jaar op rij de Puissance wist te winnen. Toen reed je wel vijf of zes keer per jaar zo’n rubriek. Dat was een echte publiekstrekker. Tegenwoordig wordt de Puissance niet meer zo vaak verreden”, vertelt Viscaal, die nog altijd nauw betrokken is bij de paardensport. Zijn stalruiter Conor Drain uit Ierland reed dit jaar al zestien top-3 klasseringen bij elkaar op internationaal niveau.

 

De puissance op Indoor Wierden werd afgelopen vier edities gewonnen door Pim Mulder met Amigo (v. Casco), waarbij hij in 2013 de eerste prijs deelde met Remco Been. De vijfde zege zit er niet meer in met de schimmel, want hij springt tegenwoordig zijn parcoursen in Oostenrijk. “Wel jammer, want Amigo was overal voor in te zetten. Hij was nog maar zes jaar toen hij de Puissance voor het eerst won op Indoor Wierden”, weet Mulder.

 

Zijn deelname is nog onzeker, maar Pim Mulder hoopt zich wel in te kunnen schrijven. “Op dit moment heb ik er nog geen paard voor, maar ik doe wel m’n best om er nog snel één te vinden want het is echt een leuke rubriek!” De deelname voor de ruiters is gratis.

 

Indoor Wierden gaat op 31 oktober van start met het landelijk springen. De internationale springruiters komen van 4 tot en met 7 november in actie.

Locatie:

Manege de Vossenbos

Bruinehoopsweg 2

7645 BJ  WIERDEN

indoorwierden2020@gmail.com

+31 (0)546-573794 (tel.nr. tijdens concours)